Rabla pentru electrocasnice. A treia etapă a programului începe vineri

17 iun. 2021
87 Afișari
Rabla pentru electrocasnice. A treia etapă a programului începe vineri

Ministerul Mediului a anunțat că, vineri, începe a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice. Se vor elibera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Rabla pentru electrocasnice. Ministerul Mediului a anunțat într-un comunicat că etapa a treia a programului începe vineri, ora 10:00.

Rabla pentru electrocasnice

Valoarea voucherelor:

  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul alocat acestei etape este 15.000 mii lei.

Amintim că fondurile alocate pentru etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice, destinată achiziției de televizoare, laptopuri și tablete s-au epuizat în 35 de minute. Fondul alocat primei etape, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice, s-a epuizat în mai puțin de 24 de ore.

Primele două etape au avut bugete de 30 de milioane de lei.

Cum se accesează platforma de vouchere

15 zile este valabilitatea voucherelor, din momentul validării acestora pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Contul de utilizator este reprezintă noutatea acestei acestei ediții a programului și permite atât selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora.

„Se accesează Rabla electrocasnice de pe site-ul afm.ro, clientul își creează contul, sunt date personale nume, prenume, CNP și trebuie să încărcăm o poză cu buletinul plus o declarație ce se generează din platformă”, a explicat reprezentantul unui magazin.

Bugetul primei etape a programului Rabla pentru electrocasnice a fost epuizat în mai puțin de la 24 de ore de la lansare. Astfel, au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice.

În total, Etapa 1 a beneficiat de un buget de 30 milioane lei.

În a doua etapă a programului, românii și-au putut cumpăra, cu reducere de la stat televizoare, laptopuri sau tablete. Voucherele s-au epuizat în doar 35 de minute.

Cookies