ARHIVA B365

RABLA 2014. Câte tichete mai sunt disponibile după o săptămână de la începerea programului

RABLA 2014. Potrivit sursei citate, la o săptămână de la lansarea oficială a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2014 pentru persoane fizice, până marţi, ora 9.00, în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) erau înregistrate 1.462 de rezervări, dintre care: 1.421 de rezervări ale căror date au fost verificate şi validate la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (MAI), trei rezervări în curs de verificare, iar 38 de rezervări au fost invalidate, din cauza datelor completate greşit sau eronate).

Conform centralizării, marţi, în sistemul informatic al AFM, din cele 17.000 de tichete mai sunt disponibile 15.538.

„Îmi doresc un program corect şi transparent. Atât noi autorităţile, cât şi beneficiarii, trebuie să putem şti la orice oră care este numărul tichetelor disponibile. Tocmai de aceea am decis, împreună cu colegii de la AFM, ca aceste informaţii să fie la dispoziţia tuturor, în timp real, pe site-ul AFM”, a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi, citat de Mediafax. 

RABLA 2014. MMSC mai precizează că, pentru o mai bună informare a persoanelor care doresc să se înscrie în program, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul instituţiei situaţia tichetelor disponibile care va fi actualizată zilnic, până la epuizarea stocului alocat. Situaţia tichetelor poate fi vizualizată pe http://www.afm.ro/index.php.

Persoanele fizice interesate să achiziţioneze un autovehicul nou prin programul Rabla 2014 se pot înscrie, din 8 aprilie, la dealerii auto şi, ulterior, să-şi caseze maşinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

RABLA 2014. Anul acesta, cei care vor dori să îşi caseze maşina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziţia unui autoturism nou se vor prezenta direct la dealerul auto validat de la care doresc să cumpere şi se vor înscrie, urmând ca apoi să meargă la un colector autorizat în program pentru casare, la Poliţie pentru radierea autovehiculului şi să revină la dealer pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button