ARHIVA B365

RABLA 2014: A fost publicat Ghidul de finanţare pentru Programul RABLA

PROGRAMUL RABLA 2014: Administratia Fondului pentru Mediu anunta, intr-un document de presa publicat recent, deschiderea sesiunii de depunere si validare a dosarelor producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor pentru Programul „Rabla 2014”. Sesiunea se va desfasura incepand de astazi, termenul limita de depunere a dosarelor de validare fiind 28 martie.

Conditiile de participare la Program, precum si documentele pe care trebuie sa le depuna producatorii/dealerii auto, pot fi gasite in Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national, publicat in Monitorul Oficial, nr. 204, din 21 martie 2014. Ghidul este disponibil, de asemenea, pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro), la sectiunea aferenta Programului.

Conform institutiei, lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2014 la Programul Rabla, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz, vor fi publicate pe site-ul AFM.

PROGRAMUL RABLA 2014: Odata publicata aceasta lista, proprietarii de masini uzate se pot inscrie in program si isi vor putea casa autoturismul la orice operator economic autorizat.

In urma analizei facute cu privire la desfasurarea programului Rabla in ultimii ani, pentru 2014 au fost aduse modificari majore, anunta Administratia Fondului pentru Mediu intr-un document de presa publicat la inceputul lunii martie pe site-ul propriu. Aceste modificari sunt cuprinse de Ghidul de finantare publicat vineri in Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit Ghidului, toate tichetele vor fi puse la dispozitia oricarui dealer, in functie de cerere.

PROGRAMUL RABLA 2014: „Distributia tichetelor Rabla nu se va mai face pe judete, in functie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritoriala, ci in functie de cerere, tichetele electronice urmand sa fie extrase dintr-o baza de date nationala de dealerii auto, pe masura ce se inscriu solicitantii”, a declarat zilele trecute si ministrul Mediului, Attila Korodi, citat de Mediafax.

In plus, Ghidul de finantare a programului prevede ca, incepand din acest an, in program vor intra si masini cu o vechime mai mare sau egala cu 8 ani. Aceasta in conditiile in care, in ceilalti ani de desfasurare a programului, erau acceptate doar masini mai vechi de 10 ani.

De asemenea, se modifica din nou modul de acordare a tichetelor valorice. Astfel, dupa ce anul trecut s-a trecut la acordarea unui singur voucher in valoare de 6.500 lei, acum, pentru prima data, tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor.

Concret, potrivit informarii AFM, tichetele vor fi distribuite electronic, in sistemul informatic al AFM, iar persoanele fizice care doresc sa beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producatorilor/dealerilor validati in program.

PROGRAMUL RABLA 2014: Practic, potrivit ghidului de finantare, daca, in urma procesului de analiza, proprietarul este declarat eligibil si este acceptat spre finantare, Autoritatea va comunica in scris acestuia cuantumul ajutorului care poate fi acordat sub forma primei de casare si caracterul acestui ajutor de minimis.

Sursa: romaniatv.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button