Rabla 2013: Toate tichetele valorice alocate persoanelor fizice s-au epuizat

de:
24 iun. 2013
0 Afișari
Rabla 2013: Toate tichetele valorice alocate persoanelor fizice s-au epuizat

AFM a finalizat distribuirea tichetelor valorice alocate persoanelor fizice, în perioada 19-21 iunie, pe baza cererilor depuse de către colectori şi de deconturile făcute de aceştia. Astfel, conform Ghidului de finanţare a „Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional”, în prima etapă, au fost distribuite 25 % din numărul total de tichete, în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, ţinând cont de statisticile realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor.

„Consumarea tichetelor primite iniţial a fost condiţia obligatorie pentru depunerea unei noi cereri de distribuire de către colectori. Distribuirea tichetelor solicitate a fost realizată în limita stocului disponibil la nivel naţional pentru persoanele fizice şi până la epuizarea acestora, în funcţie de cererile colectorilor. În perioada 19-21 iunie 2013, în funcţie de cererile depuse de colectori şi de deconturile făcute de aceştia, Administraţia Fondului pentru Mediu a distribuit toate tichetele alocate persoanelor fizice”, se arată în comunicatul AFM citat de incomemagazine.ro.

AFM a publicat pe site-ul instituţiei (www.afm.ro), situaţia distribuirii tichetelor pe fiecare colector pentru a elimina orice suspiciune cu privire la modul de distribuire a acestora, se mai precizează în comunicatul citat.

AFM precizează că sesiunea de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv instituţiile publice din „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional” este, în prezent, deschisă, iar termenul-limită de depunere a actelor necesare este 31 august 2013.

Fondul pentru Mediu a anunţat că, în sesiunea din 2013 a Programului Rabla, va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice.

Pentru acest an se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei, cât valora în 2012.

Cookies