Quidam, sub cupola Cirque du Soleil, un spectacol complet pentru toate vârstele. GALERIE FOTO

de:
30 ian. 2015
1 Afișari
Quidam, sub cupola Cirque du Soleil, un spectacol complet pentru toate vârstele. GALERIE FOTO

Joi seară, la ora 19.30, cu jumătate de oră înainte de premiera turneului Quidam la Bucureşti, era forfotă mare în curtea Romexpo. Sute de bucureşteni, de toate vârstele, se îndreptau entuziasmaţi spre spectacolul celor de la Cirque du Soleil. La aceeaşi oră, în incinta Pavilionului Central de la Romexpo erau deja mai bine de 1.000 de spectatori, care aşteptau, cu mic cu mare, să urmărească cel mai nou spectacol adus de Cirque du Soleil la Bucureşti.

Spre mulţumirea multora dintre spectatori, aşteptarea nu le-a fost prelungită, întrucât, încă de la ora 20.00, când a fost programată începrea spectacolului, au urcat pe scenă primii acrobaţi ai trupei Cirque du Soleil.

Prima parte a reprezentaţiei a fost presărată cu câteva numere de acrobaţii, realizate fie cu ajutorul unei pânze suspendate de acoperişul scenei, fie cu un cerc de dimensiuni mari. Numărul pe pânză efectuat de o femeie ne-a dat ceva fiori, atât mie, cât şi celorlalţi spectatori din jurul meu, în momentul în care aceasta părea că se desprinde de pânză şi cade în gol.

Câteva dintre acrobaţiile prezentate la Bucureşti pot fi văzute şi în imaginile de mai jos: 

După aproximativ 55 de minute a urmat o pauză de 20 de minute, iar apoi spectacolul a început în forţă, cu numere mult mai antrenante şi mai captivante, spre mulţumirea celor care nu s-au arătat prea impresionaţi de prima parte a spectacolului. Astfel, în cea de-a doua parte a reprezentaţiei, au fost efectuate foarte multe acorbaţii, pe pânză, cu cercuri suspendate de sfoară, dar şi în aer liber, fără vreun alt obiect de recuzită.

Unul dintre cele mai apreciate numere din partea a doua a spectacolului, care i-a ţinut pe mulţi cu sufletul la gură, a fost „Statuia”, număr asemănător cu cel din imaginile de mai jos:

Însă, unul dintre cele mai „gustate” numere a fost cel realizat cu ajutorul unor spectatori, care au fost puşi să interpreteze diverse roluri şi să mimeze anumite acţiuni. Gesturile amuzante ale membrului trupei Cirque du Soleil au stârnit hohote de râs şi ropote de aplauze în sală, momentul făcând mai ales deliciul spectatorilor de vârste mai mari.

Spectacolul s-a încheiat după circa două ore şi 15 minute, iar la final unii spectatori au spus că, deşi prima parte a reprezentaţiei nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor lor, cea de-a doua le-a depăşit complet aşteptările şi au putut declara că, per total, experienţa a fost extraordinară.

Spectacolul multipremiat Quidam este realizat, potrivit organizatorilor, într-o cheie mai tenebroasă decât Saltimbanco și Alegria, celelalte două producții Cirque du Soleil care au vizitat până acum România. Mai multe categorii de bilete sunt epuizate în acest moment, la toate cele șase reprezentații în vânzare. Mai multe detalii despre preţuri şi program găsiţi aici.

Cookies