BAZAR

Quentin Tarantino, dat în judecată pentru plagiat

Quentin Tarantino este acuzat că a furat premisa peliculei „Django dezlănţuit/ Django Unchained”, de la un scenariu al unui film numit „Freedom” şi scris de Oscar Colvin, Jr. şi Torrance J. Colvin.

Regizorul a fost dat în judecată, alătui de şefii de la The Weinstein Company şi Columbia Pictures, informează contactmusic.com, citat de gandul.info.

„Înainte de Django Freeman (personajul interpretat de Jamie Foxx), a fost un scenariu cu un sclav evadat, care se numea Jackson Freeman şi îşi dorea să cumpere libertatea familiei sale de la un proprietar răuvoitor al unei plantaţii”, se arată în documentele depuse la instanţa de judecată din Washington, D.C.

„Înainte de Dr. Schultz (personajul interpretat de Christoph Waltz), a fost Samson, un alt bărbat cauzazian, care îl va ajuta pe domnul Freeman în eforturile sale de a îi salva pe cei dragi de scalvie”, se mai arată în documentele citate.

Reclamanţii susţin că ei au prezentat proiectul agenţilor de la William Morris Agency, care l-ar fi sugerat pe Tarantino ca posibil regizor pentru acest proiect, scrie TheWrap.com.

Aceştia spun că Tarantino s-a folosit de premisa poveştii lor pentru a realiza acest film. Totodată, reclamanţii mai spun că „au pus inima, oase şi muşchi pentru a dezvolta această idee unică, care, eventual, ar fi tranformată în «Django Unchaines»”.

De asemenea, aceştia spun că Tarantino este un „hoţ recunoscut”, citând dintr-o decaraţie a regizorului american, care spunea „Fur de la fiecare film pe care îl fac”.

Reclamanţii cer daune financiare de „sute de milioane de dolari”, iar Tarantino, care susţine că a făcut filmul „Django Unchained” ca un tribut adus peliculei „Django”, realizată de Sergio Corbucci, în 1966, nu a făcut comentarii, până în acest moment, în legătură cu acuzaţiile aduse.

Mai mult pe gandul.info.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button