Puzzle-urile sunt grozave pentru a stimula creierul copiilor (P)

07 apr. 2021
11 Afișari
Puzzle-urile sunt grozave pentru a stimula creierul copiilor (P)

Jocurile de puzzle oferă copiilor posibilitatea de a-și stimula creierul și a-și dezvolta abilitățile de gândire cognitivă care se pot reflecta într-o natură pozitivă de-a lungul vieții lor. Există o multitudine de tipuri de puzzle, printre care cele mai importante pentru educația copiilor sunt jocurile de memorie, cele din diferite domenii, precum istoria sau geografia și puzzle-urile de vocabular. De asemenea, anagramele sunt un mod distractiv de a stimula creierul cu litere.

Jucăriile și jocurile pentru copii ar trebui să fie distractive, pentru a le capta acestora atenția. Educația prin joacă este, cu siguranță, cel mai interesant mod de a învăța pentru micuțul tău. Cu cât este mai distractiv un joc, cu atât copilul tău va fi mai interesat de acesta și va învăța mai multe cu ajutorul său. Jocurile de puzzle copii reprezintă un mod distractiv de a-și dezvolta abilitătile de învățare și sociale.

Iată doar câteva dintre beneficiile pe care le pot oferi jocurile și puzzle-urile pentru copii:

Puzzle-urile dezvoltă coordonărea mână/ochi

Atunci când rezolvă un puzzle, copilul va practica exerciții de coordonare a ochilor și mâinilor, fără să-și dea seama. Această activitate îl va ajuta foarte mult în viitor și îi va dezvolta creativitatea, concentrarea și gândirea.

Puzzle-urile pot ajuta la dezvoltarea abilităților de comunicare

Când copiii fac puzzle-uri cu alți copii sau adulți, aceștia tind să-și îmbunătățească abilitățile sociale și de comunicare. Studiile au descoperit că cei care lucrează la același puzzle vor împărtăși idei și strategii despre cum să finalizeze sarcina fără sugestii din partea adulților. Lucrează în echipă și învață să comunice clar cu privire la nivelul lor de dezvoltare.

Jocurile de căutare de cuvinte ajută la dezvoltarea concentrării micuțului

Jocurile puzzle în care copii trebuie să caute diferite cuvinte îi ajută pe aceștia să învețe să se concentreze, mai ales pe o singură sarcină, blocând în același timp interferențele. De asemenea, îi ajută să dezvolte o gândire logică, memoria și abundența altor abilități.

Jocurile puzzle trebuie alese în funcție de vârstă

Pentru copiii mai mici, jocurile de puzzle pot contribui la dezvoltarea abilităților de sortare, recunoașterea culorilor și a altor elemente care îi vor ajuta să-i pregătească pentru intrarea în școală. Pe de altă parte, copiii mai mari se bucură de puzzle-uri logice și de orice tip de joc care le permite să rezolve un mister. În acest fel, ei devin mai atenți la detalii, în timp ce învață cum să rezolve probleme pentru a obține rezultate bune.

Cumpărarea de puzzle-uri și jocuri de puzzle pentru copii sau nepoți nu trebuie să fie costisitoare, deoarece majoritatea acestor jocuri sunt mult mai ieftine decât alte jucării pentru copii. Acest lucru face ca aceste jocuri să fie perfecte pentru idei cadouri sau chiar recompense, deoarece sunt foarte accesibile, vin în mai multe stiluri și formate diferite și sunt distractive, ajutând în același timp copilul să-și dezvolte abilități practice și utile pe care le va folosi tot restul vieții. Jocurile de puzzle sunt alegerea perfectă pentru toți copiii, cât și pentru adulți.

Cookies