ARHIVA B365

Certificatul de urbanism pentru Sala Polivalentă de la Lia Manoliu a fost aprobat

Certificatul a fost eliberat ca urmare a cererii adresate de Primăria Municipiului București care își propune să realizeze în cadrul Complexului Sportiv Național „Lia Manoliu” o sală de sport multifuncțională – Arena Polivalentă care va dispune de aproximativ 12.000 de locuri.
Terenul ce face obiectul solicitării este situat pe bulevardul Basarabia nr. 37-39, are suprafață de 52.358 mp și reprezintă domeniul public al Municipiului București, fiind parte componentă a Complexului „Lia Manoliu”.
Proiectul sălii are în vedere o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, cu o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită desfăşurată de 40.000 de metri pătraţi. Va fi construită şi o parcare exterioară, cu 500 de locuri pe 10.000 de metri pătraţi.
Din punct de vedere funcţional, se vor avea în vedere următoare aspecte: accesul autovehiculelor cu echipamente până la nivelul terenului de joc, faciliăţi VIP şi Business, alimentaţie publică pentru toate categoriile de spectatori, spaţii pentru jucători conform standardelor internaţionale, săli de conferinţă, grupuri sanitare, precum şi spaţii de depozitare.
În vederea realizării sălii multifuncționale – Arena Polivalentă – pentru integrarea optimă a acesteia în cadrul Complexului Sportiv Național „Lia Manoliu” se va obține Avizul de Oportunitate al Arhitectului șef al Municipiului București, pe baza căruia se va elabora și se va supune avizării și aprobării – în condițiile legii – documentația de urbanism PUZ – prin care se vor reglementa condițiile de construire a obiectivului propus.
Investiţia va fi realizată de către Primăria Municipiului Bucureşti.

Citește și Contractul pentru Sala Polivalentă a fost atribuit firmei Astaldi. CUM VA ARĂTA CONSTRUCȚIA


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button