Proiectul privind al doilea magazin IKEA din Bucureşti, scos de pe ordinea de zi a ședinței CGMB

de:
14 dec. 2015
4 Afișari
Proiectul privind al doilea magazin IKEA din Bucureşti, scos de pe ordinea de zi a ședinței CGMB

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de marţi s-a aflat şi PUZ-ul pentru noul magazin IKEA din Capitală. Conform proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de marţi, pe teren vor fi construite două clădiri de trei etaje şi un turn de birouri de 25 de etaje. Terenul ce face obiectul elaborării PUZ-ului are o suprafaţă totală de 149.645 mp şi se află în intravilanul Municipiului Bucureşti, terenurile fiind aflate în proprietatea SC Proprietăţi Est SA, SC Paladium Building SA şi SC Valm Arini SA.

În luna august a acestui an, IKEA a anunţat că a primit certificatul de urbanism de la Primăria Sectorului 3, pentru a construi al doilea magazin din Bucureşti, în zona Theodor Pallady.

Anunţul a fost făcut de Cornel Oprişan, fost retail manager la IKEA România. „Pentru următorul magazin IKEA din Bucureşti, care va fi construit în Pallady, am obţinut certificatul de urbanism de la Primăria Sectorului 3. Urmează PUZ-ul şi obţinerea autorizaţiilor de construire. Greu de spus care dintre cele două va fi mai mare, dar şi noul magazin sigur va avea aceleaşi produse ca şi aici. Va fi un magazin standard IKEA, cu range standard”, a spus Oprişan.

El nu a dat alte detalii despre când va începe construcţia sau când va fi deschis magazinul.

Noul magazin IKEA din Bd. Theodor Pallady va fi mai mare decât cel din Băneasa şi va fi construit „după modelul magazinelor de ultimă generaţie”. Magazinul va fi ridicat pe un teren de 137.000 metri pătrați, iar pe lângă zona comercială vor exista şi spaţii de birouri.

„Noul magazin IKEA de pe bd. Theodor Pallady (nr.r. la ieşirea din Bucureşti spre Autostrada Soarelui) va fi mai mare decât cel din Băneasa şi va fi construit după modelul magazinelor IKEA de ultimă generaţie”, a precizat, luna trecută, reprezentantul IKEA România la prezentarea proiectului în Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei.

Compania IKEA Romania a cumpărat, în luna iunie, un teren în București, pe care urmează să fie construit cel de-al doilea magazin din România al lanțului suedez. Terenul are o suprafata de aproximativ 13,7 hectare si este situat in estul Capitalei, pe Bulevardul Pallady, nr. 57, in Sectorul 3. Terenul care a aparţinut fabricii Anticorosiv a fost achiziţionat de IKEA de la fondul de investiţii Broadhurst Investments. IKEA a anunţat că va deschide aici al doilea magazin din reţeaua sa locală şi că unitatea va depăşi ca mărime magazinul din Băneasa, care are 26.000 mp.

Reprezentanţii IKEA spun însă că perioada pentru construcţie, de la momentul când sunt gata toate actele, poate dura între 12 şi 18 luni.

Cookies