Puya, drogat la volan, prins de polițiști pe o stradă din Sectorul 1, București. Ce pedeapsă riscă cântărețul, dacă INML confirmă rezultatul DrugTest

28 apr. 2022
1871 Afișari
Puya, drogat la volan, prins de polițiști pe o stradă din Sectorul 1, București. Ce pedeapsă riscă cântărețul, dacă INML confirmă rezultatul DrugTest

Rapperul Puya ar fi fost prins drogat la volan, miercuri la prânz, în urma unui control de rutină al polițiștilor Brigăzii Rutiere.

Dragoș Gărdescu (alias Puya) conducea mașina în București, în zona Dorobanți din Sectorul 1. Polițiștii i-au reținut carnetul de conducere, iar dacă INML va confirma că Puya era drogat, i se va anula dreptul de a conduce pentru 2 ani și va fi judecat, riscând închisoarea.

Cum s-au derulat evenimentele

Polițiștii i-ar fi făcut semn artistului să tragă pe dreapta și l-ar fi testat cu aparatul etilotest. După ce rezultatul a fost zero, agenții i-ar fi cerut să sufle și în DrugTest, iar aparatul ar fi indicat un rezultat pozitiv la cocaină, scrie gandul.ro.

„În data de 27 Aprilie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 1, au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat. După verificarea documentelor prevăzute de lege, polițiștii au procedat la testarea preliminară a conducătorului auto cu aparatul DrugTest care a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive.

În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul INML pentru prelevarea mostrelor biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin.1 din Codul Penal.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Cercetări Infracțiuni Rutiere din Brigada Rutieră, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, transmite Poliția Capitalei.

Ce pedeapsă riscă Puya

Articolul 336 din Codul penal arată ” Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” reprezinta faptă penală.

Astfel, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere se pedepseste cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Permisul de conducere al cântărețului a fost ridicat iar anchetatorii așteaptă rezultatul analizelor. În cazul în care INML va confirma rezultatul înregistrat de aparatul DrugTest, Puya va fi trimis în judecată.

La aceasta se adaugă și anularea permisului de conducere și interzicerea dreptului de a susține examen pentru obținerea permisului de conducere pentru o perioadă de doi ani, mai scrie gândul.ro.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies