Putem merge și la Ateneu în Noaptea Muzeelor, unde bucureștenii sunt așteptați cu un tur ghidat și un minirecital. Unde și cum se pot face rezervări

16 mai 2024
5074 afișări
Putem merge și la Ateneu în Noaptea Muzeelor, unde bucureștenii sunt așteptați cu un tur ghidat și un minirecital. Unde și cum se pot face rezervări
Putem merge și la Ateneu în Noaptea Muzeelor, unde bucureștenii sunt așteptați cu un tur ghidat și un minirecital. Unde și cum se pot face rezervări | Sursă foto: Filarmonica George Enescu - Facebook

Filarmonica George Enescu va marca Noaptea Muzeelor printr-o serie de evenimente, special desfășurate la Ateneu, sâmbătă, pe 18 mai.

Bucureștenii se pot bucura și de un minirecital la Ateneu în Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor reprezintă un demers european menit să promoveze patrimoniul cultural și să atragă un public cât mai divers către instituțiile culturale.

Această inițiativă oferă oportunitatea de a descoperi colecțiile muzeelor, de a participa la activități culturale și educaționale, și de a întări legăturile între comunități.

În intervalul orar 22:00 – 01:00, publicul va putea explora gratuit clădirea emblematică, va avea ocazia să participe la un tur ghidat și în cele din urmă, să se bucure de un minirecital susținut de Trio Mozaic.

Filarmonica George Enescu dorește să aducă o notă de strălucire în peisajul cultural bucureștean prin această participare activă la Noaptea Muzeelor, oferind publicului o experiență memorabilă.

Care este programul serii la Ateneul Român

Cei care nu au avut încă ocazia să viziteze Ateneul Român, seara de 18 mai este ocazia perfectă pentru a se familiariza cu această clădire emblematică din inima Bucureștiului.

Iată programul evenimentului cultural:

  • Tur ghidat începând cu ora 22:00,
  • Minirecital susținut de Trio Mozaic (Emil Vişenescu – clarinet, Oana Spânu-Vişenescu – vioară, Diana Spânu-Dănilă la pian) începând cu ora 22:30.

Cei trei artiști vor interpreta lucrări semnate de Darius Milhaud și Dmitri Șostakovici.

  • Darius Milhaud – Suita pentru vioară, clarinet și pian,
  • Dmitri Șostakovici – Cinci piese pentru vioară, clarinet și pian.

Accesul la turul ghidat și la minirecital este gratuit pe baza rezervării, AICI.

După ora 23:00, accesul va fi liber, fără necesitatea unei rezervări prealabile, iar ultima intrare va fi permisă până la ora 00:30.

Tot ce trebuie să știi despre Trio Mozaic

Trio-ul Mozaic și-a început activitatea în anul 1994, ansamblul cameral fiind invitat să participe la numeroase festivaluri naționale și internaționale.

În cadrul festivalurilor internaționale de muzică nouă Meridian și Săptămâna Muzicii Noi, activitatea scenică a inclus recitaluri ce au evidențiat lucrări dedicate trio-ului de compozitori români contemporani.

De-a lungul timpului, Trio-ul Mozaic a desfășurat turnee de concerte atât în România, cât și în diverse țări europene, printre care se numără și Elveția, având prestații remarcabile în anii 2004 și 2009.

Te-ar mai putea interesa și:

Autobuzul „Noaptea Muzeelor” iese pe străzile din București pe 18 spre 19 mai. STB anunță programul și traseul

Cookies