Puștoaica adormită în picioare în STB, strigătul ei panicat când șoferul a pus frână și scuzele cu care a înduioșat călătorii: ”Mă iertați, e sesiune…Sunt nedormită și am creierii ușor terci” 

06 feb. 2024
39863 afișări
Puștoaica adormită în picioare în STB, strigătul ei panicat când șoferul a pus frână și scuzele cu care a înduioșat călătorii: ”Mă iertați, e sesiune…Sunt nedormită și am creierii ușor terci” 
Puștoaica adormită în picioare în STB, strigătul ei panicat când șoferul a pus frână și scuzele cu care a înduioșati călătorii:” Mă iertați, e sesiune…Sunt nedormită și am creierii ușor terci”  | Sursa foto: Agerpres

Articol susținut de Snickers®

E unul dintre acele momente din an în care studenții sunt mai vizibili prin București. E sesiune, iar acesta este un moment care vine la pachet cu nesomn, cu agitație, cu nervi, cu panică – într-un  cuvânt, cu stres.

Unde poți întâlni prin București „stresul de examen” și cam cum arată

Pe studenți îi vezi grupuri, grupuri prin cafenele, prin parcuri, prin stațiile de metrou ori STB din preajma facultăților și universităților din oraș și, în sesiune, chiar poți să le și auzi stresul.

O puștoaică mignonă, cu un un păr creț minunat, îi povestea dimineață unui amic alături de care dârdâia în stație la 201:

De trei ore nu mi se mai potolește inima… Am citit până la 3, că știi că profa vrea să ții minte TOATE CUVINTELE PE CARE LE-A ROSTIT VREODATĂ, plus că nu tolerează nici 3 secunde de întârziere, la 5 te pică… Am adormit cu laptopul pe față și am visat că n-a sunat alarma și că m-am trezit la două zile după examen. Când m-am trezit de-adevăratelea, era doar 5 și îmi bubuia inima. Și încă îmi bubuie…Ceva nu-i normal aici..”

Amicul îi ține isonul:

Auzi, crezi că doar noi suntem mai stresate sau pățesc asta cei mai mulți? Eu știu ce-am învățat… adică n-am nicio treabă, m-am culcat liniștit și m-am trezit cu o senzație sinistră că, în somn, cineva mi-a dat cu aspiratorul în creier. Blank, înțelegi? Blank! Și fac și exerciții de respirație, mi-a zis maică-mea că ar ajuta… Dooh”, completează râzând.

Acest tablou de stres de examen e completat de o altă puștoaică atât de răpusă de oboseală încât a adormit în picioare în autobuz. Problema e că șoferul STB a avut o situație de trafic neprevăzută și a frânat cam brusc, moment în care studenta a început brusc să strige furioasă:

Lasa-mă-n paaaceeeee, lasa-mă să îmi fac ordine-n gândurile mele, să scriu ce am de scris și după TE AJUT, CĂ ȚI-AM PROMIS! DUPĂ, DAA?!?”

Abia după ce a terminat de rostit aceste cuvinte s-a trezit și s-a dezbeticit de-adevăratelea și și-a dat seama că este în autobuz, nu în sala de examen. A zâmbit ușor stânjenită și a început să se scuze: 

Mă iertați, sunt în sesiune, cred c-am dormit în total vreo 20 de ore în ultimele 20 de zile și probabil am creierii un pic terci… Am strigat foarte tare?

Un domn, cu pălărie și palton cu romburi i-a zâmbit cu înțelegere și i-a oferit locul său, ceea ce, pentru situația dată, reprezintă cel mai fericit final posibil. .-) 

Dar acestea sunt doar câteva firimituri din stresul pe care îl trăiesc, în această perioadă, mii de studenți din București.

Ce poți să faci cu stresantul stres. O soluție excelentă, acum la Politehnică

În perioada 5-6 februarie, studenții din București se pot elibera de emoțiile și stresul acumulate în perioada examenelor în interiorul unei camere speciale numită Camera Anti-Stres.

Este gândită și concepută special de Snickers® și se află în campusul Universității Politehnica din București.

Acolo, studenții se pot duce să se elibereze de toți vârcolacii emoționali care s-au adunat în ei în sesiune. Camera Anti-Stres e dotată cu tehnologie care măsoară decibelii și încadrează participanții în patru categorii, în funcție de intensitatea țipetelor și cât de mult stres vor să elimine. 

Odată cu rezultatele și numărul de decibeli, participanții primesc un cod QR pentru un playlist Spotify adaptat dispoziției lor, precum și un delicios baton Snickers® Creamy (este un baton cu un strat cremos de arahide, caramel fin și alune proaspăt măcinate, acoperite cu un strat generos de ciocolată delicioasă, iar o porție are doar 98 de calorii)

Puștoaica adormită în picioare în STB, strigătul ei panicat când șoferul a pus frână și scuzele cu care a înduioșati călătorii:” Mă iertați, e sesiune…Sunt nedormită și am creierii ușor terci” 
Camera Anti-Stres

De ce (și la ce) sunt bune țipetele

Ne-am obișnuit să privim țipetele ca pe un lucru rău, dar ele pot fi  fundamental folositoare. Exprimarea emoțiilor beste, în general (și medical) un lucru sănătos. Iar în Camera Anti-Stres de la Politehnică, un strigăt strașnic nu este doar o metodă bună de a ne descărca când suntem nervoși, ci și o experiență interesantă. Când sunt utilizate corect, țipetele pot îmbunătăți sănătatea fizică și mentală.

Pentru că țipătul poate fi o modalitate naturală și sănătoasă de eliberare a stresului, frustrării sau fricii. El poate servi și la  eliberarea emoțiilor și poate oferi o ușurare emoțională pe termen scurt. Unii psihologi consideră că țipatul într-un mediu controlat și sigur este o practică terapeutică benefică pentru sănătate. 

Voi știați că țipetele declanșează șase emoții diferite?! Prima dintre ele este furia, urmată de frică, durere și tristețe. Totuși, nevoia de a țipa nu este declanșată doar de stimuli negativi. Oamenii țipă și atunci când sunt extrem de fericiți sau când experimentează o plăcere intensă.

În perioada examenelor, nivelul de stres este la cote maxime. Studenții vor, în primul rând, să se distreze, deci au tendința să amâne lucrurile până în ultimul moment. (Dorința de a se distra și de a experimenta vine la pchet cu vârsta) Astfel, când vine timpul să învețe și să se ocupe de facultate, ajung să fie foarte stresați și să pună multă presiune pe ei. 

Snickers® face parte cu mândrie din compania Mars, care a adus momente de fericire în fiecare zi, pentru mai bine de 100 de ani. Acum brandul vine în ajutorul studenților în cea mai stresantă perioadă a anului și îi încurajează să-și exprime liber emoțiile. Un prim pas pentru cei care doresc să încerce terapia cu țipete este Cabina Anti-Stres Snickers®. Va fi prezentă în campusul Universității Polietehnica din București pe 5 și 6 februarie, așa că dacă se întâmplă să vă aflați prin campus sau tocmai ați terminat un examen, sunteți invitați să încercați ceva nou.

articol susținut de Snickers®

Cookies