Puștiul neînfricat. Ionuț, copilul de 12 ani care a fugărit hoții de telefoane până i-a prins

19 feb. 2021
440 Afișari
Puștiul neînfricat. Ionuț, copilul de 12 ani care a fugărit hoții de telefoane până i-a prins

Copilul de 12 ani care a fugărit hoții de telefoane a devenit vedetă pe rețelele de socializare, lumea lăudând gestul său și spiritul civic de care a dat dovadă. Așa copii vrem și noi, în București!

Copilul de 12 ani care a fugărit hoții de telefoane, la Codlea, poate să devină un exemplu pentru mulți puști din București și nu numai.

Pe numele său Ionuț, băiatul din Codlea, județul Brașov, s-a dovedit să fie o fire extrem de puternică, acționând cu mult simț civic și curaj, ajutând poliția la prinderea hoților care tocmai îi furaseră un telefon prietenului său.

El  a reușit chiar să le facă poze agresorilor în timp ce încercau să se facă nevăzuți, iar apoi a sunat la 112, s-a întâlnit cu echipajul pe drum și a plecat în urmărirea făptașilor.

Copilul de 12 ani care a fugărit hoții de telefoane, lăudat pe Facebook

Episodul petrecut la mijlocul acestei săptămâni a fost povestit pe Facebook chiar de tatăl victimei, care îl numește erou pe prietenul fiului său care a ajutat la prinderea hoților.

”Eroii zilei de azi!!!  Recunoștința și respectul meu se îndreaptă azi către Politia Municipiului Codlea și către un mic erou cu spirit civic, prietenul fiului meu.

În jurul orei 15:30 fiul meu a fost tâlhărit de telefonul mobil de către doi tineri, în plină stradă, în văzul lumii. Prietenul lui, în vârstă de numai 12 ani, nu s-a pierdut cu firea și a acționat matur, ca un adult. A pus mana pe telefonul lui și a sunat la 112, alertând autoritățile și a reușit chiar să-i fotografieze pe cei ce l-au deposedat de telefon pe fiul meu. Micul erou a fugit după aceștia, pe drum întâlnindu-se cu echipajul de politie  plecat în intervenție, în urma sesizării la 112.

După ce s-a urcat în mașină politiei, a plecat în căutarea agresorilor reușind să-i identifice în foarte scurt timp pe străzile orașului și astfel aceștia au fost reținuți de organele de poliție în vederea cercetării. Politia a acționat cu celeritate, exemplar la această sesizare, rezolvând-o într-un timp foarte scurt.

Le mulțumesc încă o data, și pe această cale, organelor de politie din Municipiul Codlea și nu în ultimul rând părinților care au crescut un astfel de copil, care oricând poate fi un exemplu și pentru oamenii mari!

RESPECT!!!”, a scris tatăl victimei pe Facebook.

Cookies