Puștiul-minune din Autogara Filaret. Bogdan, ucraineanul de 8 ani, și Garry, câinele său, gazde pentru refugiații care ajung epuizați, cu autocarul, la București

05 mai 2022
4873 Afișari
Puștiul-minune din Autogara Filaret. Bogdan, ucraineanul de 8 ani, și Garry, câinele său, gazde pentru refugiații care ajung epuizați, cu autocarul, la București

Puștiul-minune din Autogara Filaret, este descrierea făcută de jurnaliștii de la Europa FM care l-au descoperit pe ucraineanul de 8 ani, și Garry, câinele său, sunt gazde pentru refugiații care ajung epuizați, cu autocarul, la București, în Autogara Filaret.

Din musafir a ajuns gazdă. Bogdan, puștiul de doar 8 ani, provine din Odessa și a fugit din Ucraina însoțit de unchiul și mătușa sa, iar mama și bunica lui au rămas în orașul atacat de ruși, însă sunt așteptate să li se alăture la București.

Jurnaliștii de la Europa FM povestesc cum Bogdan, care face învățământ la distanță, a ajuns să fie el însuși gazdă pentru compatrioții săi care ajung în România, epuizați, unii, iar alții speriați. Le cunoaște limba și sentimentele și îi alină cu zâmbetul de copil, dar și cu o sticlă de apă.

O zi din viața lui Bogdan și Garry, cățelul

Puțin după ora 10 dimineața, Bogdan ajunge în autogara din Sectorul 5, alături de mătușa sa Ana, unchiul său Alexey și cățelul Garry.

Puștiul este salutat de ceilalți voluntari strânși lângă cortul cu ajutoare pentru refugiați și îmbracă rapid o vestă portocalie de „voluntar”. „Mulțumesc” și „Te rog” sunt primele cuvinte pe care Bogdan le-a învățat în limba română și le folosește des în conversațiile pe care le are cu ceilalți voluntari.

Când vin autocarele cu refugiați, Bogdan, „sufletul” autogării, este primul care merge să îi întâmpine pe oamenii fugiți din toate colțurile Ucrainei.

FOTO: Autogara Filaret, Facebook Uniți pentru Ucraina

Alexandru Soare, un alt voluntar din autogara Filaret, povestește:

„Este un copil absolut fantastic, uite, acum se duce să ia apă. În momentul în care vine un autocar e primul care se duce acolo să ajute, le spune, le explică, vorbește cu ei, le ia bagajele. E un copil absolut fantastic.”

Ana, mătușa băiatului, a povestit jurnaliștilor că cel mic își continuă orele de la școala la distanță. Aceasta încearcă să îl țină departe de atrocitățile comise de armata rusă.

Mama lui Bogdan este încă în Odessa, alături de bunica micuțului. Ana ar vrea ca în curând să le aducă și pe ele la București și să le reunească cu puștiul-minune de la Autogara Filaret.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies