ARHIVA B365

Purtătorul de cuvânt al Guvernului despre jurnaliştii de la Reporter Virtual: „Nişte dobitoci”

Într-o postare pe Facebook, Palada scrie referitor la faptul că redacţia Reporter Virtual i-a atras atenția în legătură cu comportamentul nepotrivit față de jurnaliști:

„Reporter Virtual? Niște dobitoci. Evident obiectivi, ca așa sînt toți dobitocii, obiectivi. Na, s-o comenteze și pe asta :)”, a scris Palada, într-o postare pe Facebook, potrivit Reporter Virtual.

Recent, Palada a lansat un atac foarte dur la adresa jurnaliştilor pe care îi cataloghează drept „anti-guvernamentali”, dând exemplul unui ziarist Gândul, pe care nu-l numeşte, dar despre care spune că l-a „executat electric” cu plăcere, blocându-l pe Facebook, pe motiv că „făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină”.

„Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi”, este postarea integrală de pe Facebook a purtătorului de cuvânt al Guvernului.

În urma acestei postări, ziarul Gândul l-a somat public pe purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, să spună exact cine este jurnalistul Gândul la care se referă şi care este motivul exact pentru care îl atacă. Totodată, ziarul Gândul consideră că limbajul folosit de purtătorul de cuvânt al Guvernului se constituie într-un derapaj inadmisibil pentru funcţia publică pe care acesta o deţine.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a lansat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, un atac dur şi la adresa Sorinei Matei, realizatoarea emisiunii „Actualitatea românească” de pe B1 TV, pentru că „a îndrăznit” să-l sune şi să-i ceară o reacţie la atacurile precedente împotriva jurnalistului Biro Attila, scrie Reporter Virtual.

„Spuneți-le la obiectivii și politicoșii de la B1 TV că în nici o situație nu se face să suni pe cineva și să-l bagi direct în direct. Mai ales la 10 jumătate seara, în zi de sărbătoare, când tot omul e cu familia. Sorina, ai reușit performanța să urci pe noi culmi de abjecție”, s-a dezlănțuit din nou Palada pe Facebook, acolo unde obișnuiește să arunce cu apelative prea puțin demne pentru funcția pe care o deține, notează B1 TV.

Totodată, Cătălin Tolontan şi Ion Cristoiu au declarat că Mirel Palada trebuie să îşi dea demisia cât mai repede.

„Cum e posibil ca, prin vocea sa, Guvernul unei țări europene să-și atace un cetățean, exprimîndu-și satisfacția în metafore care trimit la execuții pe scaunul electric și la crimă, pentru că acel cetățean a criticat Guvernul? (…) În mod normal, Mirel Palada ar trebui demis azi. Mai ales de către un premier care și-a exprimat deunăzi respectul necondiționat pentru libertatea de exprimare a presei și pentru rolul criticii într-o democrație. Sau poate că Victor Ponta înțelege să apere presa, iar purtătorul său de cuvînt se bucură când o execută! Ceea ce ar însemna că fac o pereche în care unul îi frăgezește și celălalt îi omoară în serie”, a declarat Catalin Tolontan.

„Am luat cunoștință de atacurile incalificabile lansate împotriva jurnaliștilor independenți de purtătorul de cuvânt al Guvernului, un anume Mirel Palada. Nu e prima dată când insul cu pricina se referă la ziariști în termeni necuviincioși. Prin natura postului, purtătorul de cuvânt al Guvernului e demnitarul de la care se cere maximă corectitudine în raport cu presa. Nu de alta, dar declarațiile sale ajung la opinia publică numai și numai prin intermediul presei. Având în vedere acest adevăr, dar și faptul că prestațiile sale după numire îl recomandă pe Mirel Palada mai degrabă pentru circ, decât pentru Guvern, ar fi fost de așteptat ca Victor Ponta să-l demită de câteva ori pînă acum. Nu numai pentru că numitul comite grave abuzuri, folosindu-și funcția (cine dracu ar lua seamă la ce zice Mirel Palada pe Facebook, dacă n-ar fi vorba de un funcționar guvernamental?), dar și pentru că orice premier cât de cât normal la cap și-ar da seama că purtătorul de cuvânt îi complică relația cu presa în loc să i-o simplifice, cum ar trebui”, a declarat Ion Cristoiu, citat de Reporter Virtual.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button