ȘTIRI

HARTA punctelor „fierbinți” ale prostituției din București: fete și travestiți

B365.ro vă prezintă zonele din Capitală unde prostituatele prestează plăcerea contra cost.

Zona Gării de Nord

Această zonă este de departe prima în topul locurilor unde prostituatele ies să agațe bucureșteni dornici de o aventură. Prostituatele pot fi întâlnite pe mai multe străzi din apropierea gării.

Calea Plevnei

Calea Griviței

Mircea Vulcănescu

Ștefan Furtună


Calea Vitan, pe lângă Piața Resița, în zona Institutului de Medicină Legală


Șoseaua Fundeni


Bulevardul Timișoara, în apropiere de Valea Cascadelor


Zona Iancului – Pantelimon

Strada Mătăsari 

Ferdinand – vis a vis de Hașdeu

Bd. Pache Protopopescu de la Foișor spre Mătăsari


Piața Muncii, în apropiere de clubul de manele Million Dollar


Zona Mihai Bravu

* în apropierea stației de metrou

Sos. Mihai Bravu, între intersecția cu Splaiul Unirii și cea cu Calea Vacărești

Calea Văcărești – lângă Arhive, intersecția cu Tineretului


Zona centrală a Capitalei

Bulevardul Nicolae Bălcescu

Bd. Magheru

Bd. Lascar


Calea Moșilor


Barbu Văcărescu


Parcul Operei

 

Pădurea Băneasa

 

Șoseaua de Centură

În Parcul Operei și în zona Barbu Văcărescu se adună, predominant, travestiți. Fetele l-au cedat aceste zone masculilor. Polițiștii și-au amintit un caz dintr-o anchetă, cu un băiat de 19-20 de ani care practica prostituția pe Barbu Văcărescu. Acesta mințea clienții, dându-se drept femeie. Una dintre „victime” s-a plâns organelor de poliție că a întreținut relații sexuale cu băiatul, crezând că este o femeie.

Aceste zone sunt zone cunoscute de organele de poliție. În fiecare seară se fac percheziții, dar fenomenul nu poate fi oprit.

Comisarul-șef Marius Negrescu avertizează bucureștenii că prostituția stradală este una dintre cele mai periculoase. Fetele care aleg să iasă pe stradă sunt cele mai predispuse să contacteze boli cu transmitere sexuală, din cauza lipsei igienei persoanle și omisiunii de a se adresa cabinetelor medicale. Prostituatele care au boli grave cu transmitere sexuală, spre exemplu sunt purtătoare ale virusului HIV, dacă întrețin acte sexuale fără să se protejeze, comit o infracțiune. În schimb, dacă folosesc prezervativul, nimeni nu poate să le interzică asta. Bineînțeles, este foarte greu de probat dacă se folosește sau nu protecție.

Deși polițiștii se luptă să stopeze fenomenul prostituției, lupta pare a fi… fără finalizare. În prezent, sunt prostituate care acumulează amenzi de zeci și chiar sute de milioane. Însă organele de poliție nu au mijloacele legale pentru a le putea face să plătească aceste amenzi, astfel toată munca pe care o fac este în van. Până în anul 2000, exista închisoarea contravențională: cine nu plătea o amendă era închis sau făcea muncă în folosul comunității. Acum, fetele primesc amenzi pe care nu le plătesc niciodată, pentru că nu sunt înregistrate fiscal.

Proxeneții riscă și pedeapsa cu închisoarea. Majoritatea proxeneților au ajuns în instanță și au primit ca pedeapsă privarea de libertate. În schimb, au existat puține cazuri de prostituate care au fost arestate preventiv sau au ajuns în instanța.

În România, spre deoasebire de alte țări, a apela la serviciile unei prostituate nu constituie infracțiune.

Deși unele prostituate aleg această carieră, altele sunt obligate și amenințate. Au fost cazuri în care proxeneții colindau străzile Capitalei în mașini și răpeau fetele. Le lipseau de libertate și le puneau să efectueze activități sexuale. Pentru a-și diminua din răspunderea penală, le traficau altor proxeneți. Astfel, fetele ajungeau să se prostitueze la a 10 grupare de proxeneți. ”E un aspect important să aveți grijă cu cine vorbiți, pentru că aceste lucruri încă se întâmpla”, a declarat Marius Negrescu.

Comisarul-șef Marius Negrescu are și specializare ca psihoterapeut, așa că a încercat să găsească motivația pentru care tinerele ajung să se prostitueze. Unele dintre motivele indentificate sunt:

– condiția socială care nu le permite să câștige bani din practicarea altor profesii

– mediul familial în care au trăit

– mirajele marilor orașe

– câștiguri ușoare. Din momentul în această lume, au văzut că pot câștiga repede bani, nu se mai gândesc să facă altceva.

 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button