Puncte exterioare de triaj la 10 dintre spitalele din subordinea Primăriei

de:
02 apr. 2020
0 Afișari
Puncte exterioare de triaj la 10 dintre spitalele din subordinea Primăriei

„Am verificat azi una dintre zonele de triaj organizate în timp record de către Primăria Capitalei, prin ASSMB, la spitalul Malaxa, unul din cele 19 spitale din subordine. În toate spitale administrate de noi au fost create zone de triaj, pentru că toţi pacienţii, sau potenţialii pacienţi, să fie verificaţi mai întâi dacă au fost infectaţi cu virusul care provoacă boală COVID-19, înainte de a fi consultaţi de personalul medical. Printr-o mobilizare exemplară, la 10 dintre aceste spitale, inclusiv Malaxa, au fost amenajate puncte exterioare de triaj, fiind instalate containere care dispun de toate utilităţile necesare şi sunt dotate cu echipamentele medicale necesare activităţîi de triaj”, a anunţat, joi, pe pagina de Facebook, Gabriela Firea.

Aceasta afirmă că s-au montat containerele în doar două zile de la data primirii solicitărilor din partea spitalelor.

Directorul spitalului Malaxa, dr. Alexandru Ştefănescu, a explicat că, la intrarea în curtea spitalului, pacienţii sunt direcţionaţi către containerele de triaj în funcţie de tipul de serviciu medical solicitat, existând un circuit separat pentru urgenţe şi pentru ambulatoriu.

Personalul medical din container, echipat corespunzător, efectuează operaţiunea de triaj epidemiologic. Această constă în evaluarea pacienţilor prin întrebări ţintite, care să releve istoricul recent de călătorie şi perioada, eventualul contact direct cu o persoană confirmată infectată şi evaluarea stării de sănătate, urmărind simptomatologia specifică (tuse, febră sau istoric recent de febră, dificultăţi de respiraţie, şamd).

Termometrizarea se efectuează printr-un dispozitiv non-contact. La nivelul containerului există dispozitive de dezinfectare la dispoziţia pacienţilor. În urmă procedurii de Triaj Epidemiologic, medicul stabileşte calitatea de caz suspect sau caz non-suspect a pacientului examinat.

Dacă pacientul este non-suspect, acesta primeşte accesul în spital având asupra să fişa de triaj epidemiologic. Dacă pacientul este suspect, în funcţie de starea de sănătate şi patologia specifică, se iniţiază o procedura specială, foarte clar stabilită la nivelul spitalului.

 

Cookies