Puncte de prim-ajutor și hidratare amenajate în sectoarele 3 și 6 ale Capitalei pe perioada caniculei

26 iun. 2021
71 Afișari
Puncte de prim-ajutor și hidratare amenajate în sectoarele 3 și 6 ale Capitalei pe perioada caniculei

Primăriile Sectoarelor 3 și 6 au amenajat puncte de prim-ajutor și hidratare pe perioada caniculei în scopul gestionării eficiente a situațiilor deosebite ce se pot produce ca urmare a temperaturilor ridicate

Puncte de prim-ajutor și hidratare în Sectoarele 3 și 6, după ce și în Sectorul 4 au fost amenajate astfel de locuri.

Puncte de prim-ajutor și hidratare în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 oferă sprijin populaţiei afectate de caniculă prin patru puncte de prim-ajutor și două puncte de hidratare. Această măsură a fost luată în scopul gestionării eficiente a situațiilor deosebite ce se pot produce ca urmare a temperaturilor ridicate.

  • Cele patru puncte de prim-ajutor sunt deschise pe toată perioada caniculei în următoarele centre:
  • Centrul de Îngrijire şi Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Floarea Speranţei” –(Calea Vitan nr. 267 -269);
  • Centrul de Îngrijire şi Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Casa Max” (str.Vasile Goldiș nr. 1);
  • Complex de Servicii Sociale pentru Persoanele fără Adăpost (bd. 1 Decembrie 1918 nr. 9J);
  • Centrul de Îngrijire şi Asistență pentru Persoane Vârstnice „Sf.Ana” (str. Marin Pazon nr. 2B).

Cele două puncte de hidratare sunt deschise pe toată perioada caniculei la cluburile seniorilor din Sectorul 3 din aleea Râmnicu Sărat nr. 1 și strada Codrii Neamțului nr. 4.

Ajutorul oferit cetăţenilor constă în servicii de hidratare și medicale de bază, precum oferirea de apă, consultaţii medicale primare, măsurarea indicelui glicemic, a tensiunii arteriale, dar şi asigurarea unor intervenţii complexe în situaţii de criză prin intermediul colaboratorilor specializaţi (ambulanţa, SMURD). În cadrul acestor puncte cetățenii vor fi îndrumaţi şi informaţi în funcţie de caz.

Totodată, în această perioadă, pentru copiii și persoanele vârstnice aflate în grija DGASPC Sector 3 vor fi luate toate măsurile necesare pentru reducerea efectelor nedorite cauzate de temperaturile ridicate.

Puncte de prim-ajutor și hidratare în Sectorul 6

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6 pune la dispoziţia cetăţenilor, începând de vineri, puncte pentru acordarea primului ajutor în intervalul 11,00 – 18,00, pentru zilele caniculare care vor urma.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6, toate punctele sunt dotate cu materiale igienico-sanitare, medicamente de primă urgenţă, truse de prim ajutor şi personal de specialitate, unde va fi distribuită şi apă potabilă.

Punctele de acordare a primului ajutor sunt amplasate la sediul DGASPC Sector 6 din str. Cernişoara nr. 38-40, sediul Direcţiei Protecţia Copilului Sector 6 din Aleea Istru nr. 4, Centrul de Vaccinare de pe Calea Plevnei nr. 234 şi Centrul de Sănătate Multifuncţional Sf. Nectarie – Bulevardul Uverturii nr. 81.

Totodată, Administraţia Pieţelor Sector 6 în colaborare cu asociaţii, persoanele juridice, care au în administrare pieţe au organizat alte 15 puncte de prim ajutor şi de distribuire a apei potabile către populaţie pentru prevenirea şi combaterea caniculei, în următoarele locuri:

– Piaţa Valea Ialomiţei (Aleea Băiuţ nr. 20-20B);

– Piaţa Apusului (Str. Apusului nr. 50);

– Piaţa Giuleşti II (Calea Giuleşti nr. 56);

– Piaţa Crângaşi (Calea Crângaşi nr. 29)

– Piaţa Drumul Taberei I (Str. Drumul Taberei nr. 44);

– Piaţa Drumul Taberei II (Str. Drumul Taberei nr. 44B);

– Piaţa Chilia Veche (Str. Chilia Veche nr. 2);

– Piaţa Veteranilor I (B-dul. Iuliu Maniu nr.78-92);

– Piaţa Veteranilor II (B-dul Iuliu Maniu nr. 78-92)

– Piaţa Orizont (Str. Drumul Taberei nr. 18);

– Piaţa Gorjului (B-dul. Iuliu Maniu nr. 138-142);

– Complexul Comercial Păcii (B-dul. Iuliu Maniu nr. 220)

– Piaţa Virtuţii 1 (Sos. Virtuţii nr. 148)

– Piaţa Mixtă Virtuţii 2 (Sos. Virtuţii nr. 148A)

– Complex Comercial Crângaşi (Calea Crângaşi nr. 29)

Recomandări pe timp de caniculă

Populaţiei i se recomandă, în general, să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 – 18,00; să bea zilnic 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete, în lipsa aerului condiţionat în locuinţe sau la locul de muncă să petreacă 2-3 ore zilnic în spaţii care beneficiază de aer condiţionat (cinematografe, spaţii publice, magazine); să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise şi să facă duşuri călduţe, fără a se şterge de apă.

Alte recomandări adresate adulţilor vizează lipsa consumului de alcool, a băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr, consumul de fructe şi legume proaspete, evitarea activităţilor în exterior, oferirea în mod regulat de lichide copiilor, vârstnicilor şi persoanelor cu dizabilităţi, păstrarea contactului permanent cu vecini, rude, cunoştinţe în vârstă sau cu dizabilităţi,

Pentru protejarea copiilor, aceştia nu trebuie lăsaţi singuri, chiar pentru perioade scurte de timp, în maşini sau în încăperi prost ventilate şi nu este recomandat scăldatul în apă rece.

 

Cookies