Puncte de prim ajutor pe perioada caniculei în Sectorul 4

25 iun. 2021
49 afișări
Puncte de prim ajutor pe perioada caniculei în Sectorul 4

Primăria Sectorului 4 a amenajat opt puncte de prim ajutor în cele mai aglomerate zone. Acestea vor funcţiona pe perioada în care Bucureștiul se va afla sub incidenţa codurilor de caniculă.

Puncte de prim ajutor pe perioada caniculei în Sectorul 4

Cinci puncte de prim ajutor se află în incinta centrelor de vaccinare (Grand Arena Mall, Palatul Naţional al Copiilor, City Office, Parcul Lumea Copiilor şi parcarea Metro Berceni), iar alte trei puncte vor fi deschise în Piaţa Sudului, Piaţa Progresul şi Piaţa Apărătorii Patriei, potrivit unui comunicat de presă.

În aceste puncte, care vor fi dotate cu aparate de aer condiţionat şi trusă sanitară, persoanele afectate de expunerea prelungită la soare vor primi apă şi asistenţă medicală, în caz de nevoie.

Caniculă în București. În intervalul 25.06.2021 ora 12:00 – 26.06.2021 ora 09:00, vremea din București va fi caniculară, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului, vijelie, averse torențiale, descărcări electrice și grindină va fi ridicată.

Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.

În intervalul 26.06.2021 ora 12:00 – 26.06.2021 ora 23:00, vremea din Capitală va fi instabilă. Temporar cerul va avea înnorări și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu
vijelii, intensificări ale vântului, grindină, averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi de 10…20 l/mp, iar în unele cartiere de peste 25 l/mp. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Cookies