ARHIVA B365

Psihologul DGASPC Sector 3, prins în flagrant în timp ce lua mită

Miercuri, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti (S.A.M.B.) şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii a surprins-o în flagrant pe inculpata Florenţa Negrea, psiholog în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 Bucureşti, în timp ce primea cu titlu de mită suma de 500 de euro de la denunţătorul S.I., urmând ca alţi 500 de euro să îi primească vineri, 26 aprilie.

Anterior, organele de urmărire penală au fost sesizate de către denunţător cu privire la faptul că în data de 22 aprilie inculpata a pretins de la martorul S.I. suma de 1.000 de euro pentru a-şi folosi influenţa faţă de persoanele ce au în atribuţii soluţionarea dosarului numitei S. F. (mama lui S.I.) privind instituţionalizarea acesteia într-un centru de îngrijire şi asistenţă socială.

Inculpata Florenţa Negrea a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

În aceeaşi cauză, la data de 24.04.2013, inculpata Georgeta Carmen Sebastian (asistentă medicală), în schimbul sumei de 400 de lei, i-a predat lui S.I. două adeverinţe medicale privind pe S.F., fără ca numita S.F. să fie supusă vreunei examinări medicale, acte ce au semnătura, ştampila şi parafa medicului P.I.

Faţă de inculpata Georgeta Carmen Sebastian a fost luată măsura preventivă de a nu părăsi municipiul Bucureşti pe o durată de 30 de zile.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button