PSD vrea să convoace plenul reunit al Parlamentului. Se vrea înființarea comisiei de anchetă privind datele despre pandemie

10 mai 2021
81 afișări
PSD vrea să convoace plenul reunit al Parlamentului. Se vrea înființarea comisiei de anchetă privind datele despre pandemie
Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD. Sursă foto: Facebook

PSD vrea ca săptămâna aceasta să fie convocat plenul reunit al Parlamentului. Se vrea înființarea comisiei de anchetă privind datele despre pandemia de COVID-19, declarația a fost făcută luni de purtătorul de cuvânt al acestui partid, Radu Oprea, după ședința Biroului Politic Național.

„Unul dintre subiectele discutate a fost aprobarea componenţei comisiei de anchetă pentru aflarea adevărului privind datele din pandemie. Cerem ca săptămâna aceasta plenul reunit să fie convocat, astfel încât această comisie să îşi poată începe activitatea. De ce spunem acest lucru? Pentru că ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că sunt peste 2.000 de morţi neînregistraţi. Din punct de vedere statistic, înseamnă peste 10% din numărul total al celor decedaţi, ceea ce este extrem de mult. Nu poate fi vorba despre eroare umană în aceste condiţii”, a spus Oprea în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit Digi24.

Radu Oprea a mai declarat că „singurul interes pe care l-a avut coaliţia de dreapta a fost acela al bătăliei pentru resursele din spitale, pentru funcţii şi pentru a pune mâna pe spitalele din Bucureşti”.

Citește și: Negocieri la sânge privind bugetul Capitalei. USR și PNL își împart frățește spitalele. Bucureștiul riscă să intre în incapacitate de plată până vineri (SURSE)

„Singurul motiv pentru care ei sunt interesaţi astăzi de bugetul Capitalei a fost acela de a pune mâna pe spitale. S-a văzut clar din perspectiva USR PLUS că aceasta este motivaţia. Trebuie să se afle adevărul, trebuie să ştim cât mai repede care au fost interesele din spatele măsluirii acestor cifre”, a mai spus Oprea.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat miercuri seară că au fost descoperite erori de raportare în aplicaţia CoronaForms în cazul a aproximativ 1.000 de pacienţi cu COVID-19 decedaţi, potrivit raportului preliminar primit de la comisia care analizează diferenţele de raportare a deceselor cauzate de noul coronavirus, conform sursei citate.

Cookies