ARHIVA B365

Ponta va candida la prezidenţiale

Anunţul formal urmează să fie făcut la Consiliul National din 1 august.

Surse din PSD, participante la discuţiile informale de la Orăştie, au precizat că Victor Ponta va candida la alegerile prezidenţiale, fiind singura nominalizare a partidului, scrie mediafax.ro.

Pottrivit discuţiilor informale din CExN, acest for va înainta propunerea ca Victor Ponta să candideze către Consiliul Naţional, unde se va face şi anunţul formal al acestei candiaturi.

Congresul partidului, care se va reuni la începutul lunii septembrie, va valida candidatura lui Ponta, au mai spus sursele citate.

Sursele citate au menţionat că liderii social-democraţi care au luat cuvântul în şedinţa de la Orăştie s-au pronunţat în sensul ca partidul să meargă cu o singură nominalizare pentru alegerile prezidenţiale.

Această decizie echivalează, practic, cu faptul că partidul nu va mai organiza alegeri interne.

Mai mult, potrivit unor surse, unii lideri s-au exprimat în sensul ca Mircea Geoană să nu îşi depună candidatura la alegerile preliminare din partid, opinând că formaţiunea trebuie să aibă o singură nominalizare.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Orăştie, că social-democraţii cu care a discutat în cadrul şedinţei informale a CExN doresc ca Victor Ponta să candideze la prezidenţiale, fără a mai organiza alegeri interne în partid pentru desemnarea candidatului.

Întrebat dacă social-democraţii vor ca Victor Ponta să-şi anunţe candidatura la prezidenţiale, Dragnea a răspuns: „Nu e nicio noutate faptul că colegii doresc lucrul ăsta”.

„Dacă sunt candidatul cu cele mai mari şanse să câştige, pe 1 august voi anunţa hotărârea mea. Nu candidez din cauza presiunilor şi nici nu mă las rugat”, a precizat Ponta.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button