ARHIVA B365

PSD şi PNL se întrec în demonstraţii de reformă internă, să-i excludă pe membrii corupți

Victor Ponta promite că va propune, la viitorul Consiliu Naţional al PSD, ca statutul să fie modificat şi să prevadă excluderea din partid a celor care au fost arestaţi preventiv sau trimişi în judecată, anunță Digi24.

„Eu nu vreau să ne mai rugăm de un senator sau de un deputat să își dea demisia. Vrem să avem în statut. Ai fost arestat preventiv, condamnat, trimis în judecată, care sunt consecințele referitoare la funcțiile politice – nu ne referim la funcțiile alese, că nu poți să dai afară un senator, un deputat, poți să îl dai afară din partid”, spune Victor Ponta, preşedintele PSD.

CITEȘTE ȘI: PNL, despre Thuma şi Gireadă: Statutul, aplicat invariabil pentru situaţiile sub incidenţa lui

După ce au decis excluderea lui Tudor Chiuariu, care a fost trimis în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure din judeţul Bacău, liderii PNL spun că vor introduce şi în statut această măsură.

„Am avut episodul Tudor Chiuariu. Nu credem că a fost bine, pentru că a durat atât de mult. Măsurile vor fi graduale, plecând de la suspendarea din funcţia de conducere, trecând prin suspendarea din funcţia de membru, până la, evident, pierderea definitivă a calităţii de membru”, declară Mihai Voicu, vicepreşedinte PNL.

Unii dintre parlamentarii liberali nu cred însă că este nevoie de prevederi speciale în statut.

„Există suficiente prevederi ale Statutului care să permită parlamentarului sau demnitarului aflat într-o situaţie mai puţin plăcută pentru partid să ia o atitudine care să ducă la neimplicarea partidului în problematica personală a fiecărui membru”, susține Ioan Oltean, deputat PDL.

O altă idee vine de la social-democratul Valeriu Zgonea, care spune că fiecare partid trebuie să fie obligat, prin lege, să aibă în statut prevederi care să-i excludă pe cei care au probleme cu justiţia.

Statutul PSD prevede în acest moment că îşi pierd automat calitatea de membri cei care sunt condamnaţi definitiv în instanţă. Aceeaşi prevedere se găsea şi în statutul PDL.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button