PSD pregătește demiterea lui Armand de la Primăria S1 prin referendum. Ciolacu spune că documentele strânse de autorități arată că a pierdut alegerile

20 iul. 2021
158 Afișari
PSD pregătește demiterea lui Armand de la Primăria S1 prin referendum. Ciolacu spune că documentele strânse de autorități arată că a pierdut alegerile
PSD pregătește demiterea lui Armand de la Primăria S1 prin referendum. Ciolacu spune că documentele strânse de autorități arată că a pierdut alegerile. sursa foto: wikipedia.com

PSD pregătește debarcarea lui Armand de la Primăria S1 printr-un referendum și Marcel Ciolacu spune că partidul pe care îl conduce se va implca direct în strângerea de semnături. Liderul social-democrat atrage atenția că documentelor strânse de către procurori şi de către Poliţia Română, arată că noul edil al celui mai bogaat sector din București ar fi pierdut alegerile din toamna trecută.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat, luni seară, că potrivit documentelor strânse de procurori şi de Poliţia Română, Clotilde Armand ar fi pierdut de fapt alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1 în fața lui Dan Tudorache.

Când începe strângerea de semnături pentru demiterea lui Armand

Ciolacu a mai transmis, luni seară, în cadrul unui interiviu televizat, că după oficializarea acestor informaţii colectate de autorități, PSD o să înceapă strângerea de semnături pentru demiterea edilului, asta în cazul în care primarul Sectorului 1 nu va renunţa la această funcție de bună voie. În schimb, de câte ori a primit aceste acuzații, Clotilde Armand s-a apărat spunând că totul se întâmplă din cauza mafiei gunoaielor din sector care ar face orice pentru a o vedea demisă.

Anunțul lui Ciolacu privind referendumul din S1

Ciolacu a vorbit despre o fraudă electorală și spune că Dan Tudorache, candidatul PSD care ar fi pierdut alegerile, are de fapt 1.700 de voturi în plus, lucru descoperit de autorități. Totuși, dosarul alegerilor din Sectorul 1 va reporni la început de august, după ce o serie de cercetări au fost sistate pentru mai multe luni.

Cum subiectul este complicat, vezi aici și Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost acuzată că a pierdut alegerile în S1: Vin după voi și n-am să vă las în pace 

„Doamna Clotilde Armand, conform documentelor strânse de către procurori şi de către Poliţia Română, a pierdut alegerile. Din ce informaţii am eu, candidatul PSD, lăsând la o parte neregulile care induc categoric o fraudă, în acest moment, din buletinele de vot existente, din cei 1.509 saci care au fost predaţi de către Biroul Electoral de sector către tribunal, către judecătorie şi apoi predaţi la SIIJ, domnul Tudorache, candidatul PSD-ului, are peste 1.700 de voturi în plus”, a transmis Ciolacu în direct la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Implicare masivă a PSD în demiterea lui Armand

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că urmează o implicare masivă și directă a PSD pentru a strânge semnăturile necesare demiterii  primarului Sectorului 1, cel puțin asta în cazul în care „Clotilde Armand nu va accepta această umilinţă, că prin fraudă a ajuns primar la Sectorul 1„.

Totuși, liderul PSD consideră că actualul edil își va da demisia în cazul în care se va demonstra acest lucru, deoarece ar ține cont de voința românilor. Totuși, social democrații spune că așteaptă ca aceste informări, pe care ei le știu deja, să fie oficiale.

„Eu cred că doamna Clotilde nu este o bolşevică şi nu ţine cont de cine numără voturile, ci totuşi ţine cont de voinţa românilor şi îşi va da demisia. Ne vom organiza cum numai PSD ştie să facă acest lucru. Aşteptăm totuşi şi oficial aceste informări. Eu cred în justiţie şi cred că o anchetă va fi dusă, chiar dacă nu e vizat un PSD-ist în acest moment, eu cred că anchetele vor fi duse până la capăt. S-a terminat dubla măsură în România”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Clotilde spune că mafia gunoiului ar vrea să o dea totuși jos

Acest scandal tronează încă de anul trecut, izbucnind la scurt timp după ce Clotilde Armand a fost unsă drept edil al Sectorului 1. Totuși, liderul USR-PLUS spune că aceste lucruri se întâmplă din cauza scandalului salubrizării din sector. Acum o lună Armand venea cu o reacție importantă cu privire la a cest subiect.

„Rar mi-a fost dat să văd pe posturile de televiziune și pe siteurile de „știri” abonate până să ajung eu primar la banii Primăriei Sectorului 1 atâtea știri false despre mine. La toate acestea se adaugă și declarația președintelui PSD care vrea referendum pentru demiterea mea. Știți de ce? Pentru că le-am deranjat aranjamentele cu mafia gunoiului”, spunea Armand acum o lună.

Cookies