PSD nu renunță la planul de a o demite pe Clotilde Armand după scandalul din alegeri: Lipsesc 20 și ceva de secții de vot

14 iul. 2021
192 Afișari
PSD nu renunță la planul de a o demite pe Clotilde Armand după scandalul din alegeri: Lipsesc 20 și ceva de secții de vot
sursa foto: ziare.com

Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu ratează nicio ocazie de a o înțepa pe Clotilde Armand, primarul Sectorului1, cu privire la scandalul iscat la alegerile locale de anul trecut privind numărarea voturilor. În prezent există un dosar în această speță, ce a fost blocat până în luna august.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, încă dă semne de revoltă cu privire la o serie de presupuse neregulile de la alegerile de la Primăria Sectorului 1, din toamnă, care a ajuns să fie condusă de Clotilde Armand, după ce a fost declarată câștigătoare în fața lui Dan Tudorache, fostul edil.

Marcel Ciolacu cere explicații BEC privind scandalul voturilor din Sectorul 1

Liderul PSD spune că președintele Biroului Electoral Central trebuie să răspundă în fața autorităților competente și să ofere toate informațiile cu privire la această situație

Cu ancheta de la SIIJ care se vrea desființat cât mai rapid, ca să nu aflăm adevărul, parerea mea e că au terminat numărătoarea (n.r.: la Sectorul 1). Lipsesc 20 si ceva de sectii de vot. Vă dați seama la ce nivel de fraudă a fost la Sectorul 1?, spune Ciolacu.

Marcel Ciolacu se întreabă dacă chiar nu răspunde nimeni pentru ceea ce s-a întâmplat, mai ales că, spune liderul PSD, „asta nu s-a întâmplat într-un cătun, ci în mijlocul capitalei României”.

Se pregătește referendumul de demitere a primarului Clotilde Armand

Social democratul mai atrage atenția că președintele BES trebuie să răspundă pentru ce s-a întâmplat acolo. În același timp, se pare că lucrările sunt în toi pentru demiterea edilului Clotilde Armand prin strângerea de semnături și realizarea unui referendum.

Se va afla tot adevărul! Lumea e hotărâtă să semneze pentru referendum. Eu dacă aș locui în Sectorul 1 aș strânge semnături. Ne-am asumat orice acțiune cetățenească și îi rog pe toți să strângem semnături ca să scăpăm odată!”, a explicat Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu de la RomâniaTV.

De la ce a pornit totul

În 2020, un procuror de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a dispus ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile exprimate la alegerile locale din septembrie 2020, pentru funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei. Scrutinul a fost câştigat de Clotilde Armand (USR), în faţa social democratului Daniel Tudorache.

Totuși, ancheta nu a fost finalizată, iar termenul a fost prelungit până la data de 1 august, la cererea Poliţiei Capitalei. Autoritățile au invocat volumul mare de muncă, conform Parchetului General. De asemenea, coaliția de guvernare, în frunte cu Florin Cîțu și Stelian Ion, încearcă să desființeze SIIJ, cu toate că nu a găsit încă cea mai bună variantă pentru a face acest lucru.

Cookies