PSD nu i-a propus preşedintelui premier și nu exclude Cabinet de uniune, tehnocrat sau anticipate

de:
05 nov. 2015
0 Afișari
PSD nu i-a propus preşedintelui premier și nu exclude Cabinet de uniune, tehnocrat sau anticipate

Liviu Dragnea a arătat că toate partidele ar trebui să stabilească mai întâi, de comun acord, obiectivele imediate ale viitorului Guvern, care să asigure funcționarea statului și a instituțiilor acestuia, iar în funcție de acestea să stabilească cea mai bună variantă: guvern tehnocrat, alegeri anticipate sau altă formulă, scrie profit.ro.

Liderul PSD a argumentat că nu ar fi fost potrivit să avanseze vreo propunere de premier în contextul acestor zile, în care întreaga societate solicită schimbarea modului de a face politică în România.

Întrebat de presă dacă ar accepta un guvern de uniune națională sau tehnocrat, Dragnea a arătat că PSD este deschis la o astfel de formulă, dar a precizat că nu exclude nici alegerile anticipate dacă toate partidele vor decide că aceasta este cea mai bună soluție.

Drganea a dat însă de înțeles că alegerile anticipate ar crea dificultăți funcționării insituțiilor statului prin întârzierea bugetului și menținerea unui guvern interimar timp de câteva luni, respectiv până în aprilie anul viitor.

Cookies