ARHIVA B365

PSD îşi va desemna candidat la Primăria sectorului 2, după reţinerea lui Onţanu

„Partidul Social Democrat a luat act de situația în care se află domnul Neculai Onțanu. PSD va continua însă dialogul cu UNPR. În zilele următoare vom avea întâlniri pentru a discuta colaborarea dintre cele două partide.

În condițiile date, PSD va nominaliza un candidat pentru Primăria Sectorului 2″, se arată în comunicatul de presă. 

Şi UNPR a reacţionat după decizia DNA  de a-l reține pe edilul sectorului 2, Neculai Onțanu, și susţine că ”orice român se bucură, potrivit Constituției, de prezumția de nevinovăție”.

”UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l reține pe Neculai Onțanu, pentru presupuse fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu 10 ani. UNPR nu a comentat și nu comentează deciziile celor în drept să stabilească oportunitatea sau justificarea măsurii reținerii — într-un dosar ce vizează fapte petrecute acum 10 ani — , la fel cum nu comentează în general deciziile Justiției, indiferent de numele celui în cauză. În egală măsură, Uniunea consideră că orice român se bucură, potrivit Constituției, de prezumția de nevinovăție. Prin urmare, până în momentul în care o instanță de judecată va decide altfel, Neculai Onțanu este nevinovat”, se arată într-un comunicat al UNPR.

Progresiștii își exprimă convingerea că edilul sectorului 2 ”va explica tot ceea ce este de explicat” astfel încât situația să fie lămurită în cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii să fie infirmate.

”În mod evident, acest moment nu este unul simplu, în condițiile în care campania electorală va începe în scurt timp. UNPR este însă un partid puternic și va face față acestei provocări, păstrându-și valorile, obiectivele electorale și strategia politică. Sâmbătă va avea loc Conferința Națională UNPR, moment în care partidul își va alege președintele și va intra în linie dreaptă pentru alegerile locale din acest an. UNPR mizează pe fiecare dintre membrii săi, pe fiecare dintre candidații săi și pe principiile sale care l-au impus pe scena politică până în prezent”, mai precizează UNPR.

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a fost reținut miercuri seara de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită. Edilul va fi prezentat joi Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Liderul PSD Liviu Dragnea declara, săptămâna trecută, că social-democraţii au decis să meargă cu UNPR la sectorul 2.

Doamna Firea va avea posibilitatea în perioada următoare, până la alegeri, să prezinte bucureştenilor care sunt proiectele dumneaei şi a echipei sale susţinute şi de PSD pentru Capitală. (…) Am avut în ultimele zile discuţii cu colegii de la UNPR, la sectorul 2 vom merge în alegeri pe liste comune cu domnul Onţanu şi îl vom susţine pentru primăria sectorului 2″, preciza Dragnea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button