Comitetul Executiv PSD va decide, miercuri, soarta lui Liviu Dragnea în cadrul partidului

de:
18 mai 2015
0 Afișari
Comitetul Executiv PSD va decide, miercuri, soarta lui Liviu Dragnea în cadrul partidului

UPDATE ORA14.20: Vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu, a declarat luni că Liviu Dragnea trebuie susținut pentru că nu a făcut niciun fel de infracțiune, iar decizia de miercuri a Comitetului Executiv Național al PSD va fi probabil în acest sens.

Ea a spus că Liviu Dragnea nici nu a mai apucat să își termine discursul din BPN, fiind întrerupt de colegi. „Nici n-a mai apucat să vorbească, pentru că toți ne-am opus la orice fel de discuție despre autosuspendare, demisie, demitere și așa mai departe. Nu este vorba despre fapte de corupție. (…) Sistemul informatic pe care am lucrat noi a fost descoperit cu 4 ani înainte, de PDL. Aduceți-vă aminte de dl Videanu, care vorbea cu dl Viorică, și nu știu să existe ceva în cazul lui Videanu, măcar vreo plângere depusă”, a explicat Olguța Vasilescu, potrivit Agerpres

În opinia acesteia, este vorba „despre o problemă politică”, în sensul în care partidele trebuie să scoată oamenii la vot, și nu să împiedice aceasta, inclusiv prin declarații politice, așa cum a procedat Traian Băsescu. „Or, Liviu Dragnea n-a făcut altceva decât ceea ce face clasa politică de 25 de ani, încearcă să convingă populația să voteze în favoarea unui partid sau a altuia, în favoarea unei idei sau a alteia”, a spus Olguța Vasilescu.

UPDATE ora 12.00: Conducerea PSD a decis să convoace miercuri un Comitet executiv pentru a decide soarta lui Liviu Dragnea în cadrul partidului. Potrivit premierului Victor Ponta, membrii PSD nu sunt de acord cu demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului.  Ședința Biroului Permanent Național al PSD, de astăzi, a fost suspendată. 

„Eu am spus că îmi depun mandatul la Biroul Permanent și asta am făcut. Iar dacă ei vor să mute asta la Comitetul executiv, mergem la Comitetul executiv”, a spus Dragnea la ieșirea din sediul PSD.

Liviu Dragnea a confirmat faptul că mai mulți colegi din PSD și-au exprimat dezacordul în raport cu plecarea lui de la conducerea PSD.

„Este o atitudine care mă bucură pentru că, după 13 ani de muncă pentru acest partid, să vezi că ai atâta susținere este important. Toate aceste manifestări m-au pus pe gânduri”, a mai spus Liviu Dragnea.

”Am avut o discuție cu colegii. Colegii nu sunt de acord cu demisia lui Dragnea. Mergem să ne întâlnim în forum mai mare să vedem ce avem de făcut. Vreau să discutăm cu toții ce măsuri avem de luat”, a spus Victor Ponta, la plecarea de la sediul PSD.

UPDATE: Organizația PSD Ilfov, condusă de Gabriela Firea, vrea ca Liviu Dragnea să rămână președinte executiv al Partidului.

„Organizația PSD Ilfov îl susține în continuare pe Liviu Dragnea pentru ocuparea funcției de președinte executiv al partidului. Domnia sa a demonstrat până acum cu prisosință că iubește și că îi este devotat Partidul Social Democrat, căruia i-a dedicat zile și nopți atât în campanie, cât și în mod obișnuit. L-am cunoscut pe dl Dragnea pe vremea când eram jurnalist, însă de adevărata sa capacitate de muncă mi-am dat seamă abia atunci când am lucrat cot la cot cu domnia sa, într-o perioadă extrem de tensionată, așa cum sunt campaniile electorale”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

„Așa cum am mai spus în permanență, mă consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instanței de astăzi și i-am prezentat prim-ministrului demisia din funcția de ministru al Dezvoltării. De asemenea, l-am informat că luni va fi pe masa Biroului Permanent Național mandatul meu de președinte executiv. Recunosc că nu înțeleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astăzi, este o decizie pe care o respect, e o decizie a instanței. În schimb, rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus: cum se mai poate face campanie în România, în condițiile în care prezența la vot poate fi considerată folos necuvenit”, a afirmat vineri Dragnea la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

De asemenea, duminică, Liviu Dragnea a declarat la postul de televiziune Antena 3, ca demisia sa din functia de presedinte executiv al PSD poate sa puna partidul intr-o situatie delicata intr-un an preelectoral, cand trebuie pregatit pentru alegerile locale de anul viitor.

„Nu este usor. Trebuie sa recunosc ca, incepand de vineri seara, noaptea, ieri toata ziua, astazi toata ziua, majoritatea – cred ca toate organizatiile judetene – au transmis comunicate, rezolutii, solicitari, dincolo de telefoane directe si sms-uri, cred ca i-au trimis si lui Victor Ponta, ca maine sa nu demisionez din functia de presedinte executiv. Demisia mea din functia de presedinte executiv, intr-adevar, poate sa puna partidul intr-o situatie delicata, intr-un an preelectoral cand trebuie pregatit pentru alegerile locale de anul viitor, cand partidul trebuie restructurat si recalibrat si remotivat si reorganizat, pentru a se pune in pregatirea de campanie”, a precizat Dragnea, potrivit Hotnews.ro. 

Iar duminica, premierul Victor Ponta a declarat ca partidul va decide daca Liviu Dragnea va ramane in functia de presedinte executiv al formatiunii.

Cookies