PSD, dat în judecată de UTI şi Primărie: N-a plătit lansarea lui Ponta la alegerile prezidenţiale

de:
13 dec. 2015
0 Afișari
PSD, dat în judecată de UTI şi Primărie: N-a plătit lansarea lui Ponta la alegerile prezidenţiale

Primaria Capitalei, condusa la acea vreme de Sorin Oprescu, in prezent arestat la domiciliu pentru fapte de coruptie, a incheiat un contract cu firma UTI pentru servicii de mentenanta si operare a Arenei – activarea si operarea instalatiilor electrice, de securitate si de comunicatii – si de reparare a gazonului in vederea organizarii evenimentului PSD, in perioada 19-20 septembrie 2014, scrie gandul.info.

Valoarea facturii s-a ridicat la 245.346 de lei si a fost platita de Primaria Capitalei, nu de PSD, organizatorul si beneficiarul evenimentului politic.

Curtea de Conturi a constatat, dupa un audit, ca aceste cheltuieli din fonduri publice s-au facut ilegal, iar compania UTI a fost nevoita sa anuleze factura, sa dea banii inapoi si sa plateasa majorari si penalitati, informeaza sursa citata.

De asemenea, UTI a ramas si fara 150.000 de lei, bani pe care PSD se angajase sa ii achite pentru acel eveniment, dar pe care nu i-a platit nici pana in ziua de azi.

„Contractul intre UTI Grup si PSD pentru prestarea acestor servicii a fost semnat in data de 8 septembrie 2014. (…) In baza contractului, la finalizarea evenimentului UTI Grup a emis catre PSD o factura de prestari servicii care nu a fost platita in termen.

UTI a trimis notificari catre PSD si, pentru ca acestea au ramas fara raspuns, a fost deschis un dosar in instanta pentru recuperarea datoriilor. Procesul a fost castigat de UTI Grup”, se arata intr-un comunicat remis de companie.

De altfel, PSD nu si-a platit nici datoria pe care o avea la Primaria Capitalei, tot pentru organizarea megalansarii in campania prezidentiala a lui Victor Ponta.

„Acea factura nu a fost incasata in cursul acestui an, Curtea de Conturi a sesizat acest lucru, iar Primaria Capitalei s-a indreptat, prin serviciul subordonat, impotriva PSD in instanta pentru a recupera suma restanta”, a declarat, pentru Digi24, purtatorul de cuvant al Primariei, Alexandru Ichim.

In septembrie 2014, chiar de ziua lui Victor Ponta, PSD a organizat o megamanifestatie pe Arena Nationala pentru lansarea fostului premier la alegerile prezidentiale. La eveniment au fost adusi cu autobuzele aproape 70.000 de oameni din toata tara.

Cookies