PSD cere anchete extinse la Primăria Capitalei și la Primăria Sectorului 6, după tragedia din zona Lacul Morii, unde o femeie a fost ucisă de câini

23 ian. 2023
299 Afișari
PSD cere anchete extinse la Primăria Capitalei și la Primăria Sectorului 6, după tragedia din zona Lacul Morii, unde o femeie a fost ucisă de câini
Foto: Zona in care Ana Oros a fost ucisa de cainii vagabonzi de pe un teren viran din zona Lacul Morii, Sectorul 6, Bucuresti | Sursa: nquam Photos / Sabin Cirstoveanu

PSD cere extinderea anchetei cu privire la stabilirea unei pedepse pentru cei responsabili în cazul femeii care a fost atacată și ucisă de câini maidanezi. Tragedia s-a petrecut în zona Lacul Morii din București, unde Ana Oros ieșise la alergat când a fost atacată de o haită de câini fără stăpân.

Declarațiile PSD, după tragegia din zona Lacul Morii

Investigațiile trebuie demarate în departamentele de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului București, dar și la nivelul Primăriei S6. Acestea trebuie să se extindă către conducerea celor două instituții, conform unui comunicat de presă transmis către G4Media.ro. PSD face acuzații la adresa celor doi edili, Nicușor Dan și Ciprian Ciucu: „prin indiferența și inactivitatea lor, au permis producerea acestei tragedii”:

Este o gravă neglijență în serviciu care trebuie sancționată dur, conform prevederilor Codului Penal, cu atât mai mult cu cât persoana decedată fusese anterior victima atacului câinilor din zona Parcului Lacul Morii, iar autoritățile responsabile nu au luat măsuri pentru îndepărtarea acestui risc. Este revoltător că nici după două zile de la tragedie nu există vreo demisie și vreo demitere la Primăria Capitalei și la Primăria Sectorului 6! Pasarea răspunderii de la o instituție la alta este inacceptabilă. Ambele primării poartă o răspundere directă pentru tragedie. Primarul General, Nicușor Dan, nu a alocat resursele necesare și nu a fost preocupat de slaba activitate a Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea sa.

PSD îl acuză pe primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, că nu a luat vreo măsură pentru înlăturarea haitelor de câini din Parcul Lacul Morii, în pofida plângerilor și sesizărilor care i-au fost adresate în acest sens:

Instituțiile statului trebuie să acționeze cu maximă fermitate pentru anchetarea și condamnarea celor vinovați de această tragedie, care ar fi putut fi evitată dacă cei responsabili și-ar fi făcut datoria.

Citește și:

Autopsia realizată de INML a arătat cauza decesului femeii

O femeie de 43 de ani a fost ucisă în zona Parcului Lacul Morii după ce a fost victima unui atac al câinilor fără stăpân. Aceasta alerga în jurul lacului în momentul în care câinii și-au făcut apariția. Numele ei era Ana Oroș Daraban și era pasionată de natură și de sport.

Medicii legiști din cadrul INML au transmis cauza decesului femeii. Acesteia i-a fost secționată artera femurală de către atacul agresiv al câinilor.

Leziunile majore produse de mușcăturile câinilor au fost incompatibile cu viața. Hemoragia externă a fost masivă și a condus la deces.

Mușcăturile au produs leziuni și la nivelul unor vase de sânge mari, inclusiv artera femurală, conform unor surse ale publicației Gândul.

Cookies