ȘTIRI

PSD a rămas cu datorii de 7 milioane de euro după mandatul lui Ponta. PNL datorează 6 mil. euro

Liviu Dragnea se plânge că unii creditori au început să se poarte mai rău decât cămătarii când îşi cer banii înapoi. Apelează deja la instanțe pentru recuperarea banilor. O revendicare specială a avut anul trecut un creditor care a cerut chiar fotoliul preşedintelui PSD în schimbul sumei datorate de partid.

„Situaţia este în instanţă, din fericire am mai câştigat din procese. În schimb au venit cu solicitări de penalităţi ca să vă dau un exemplu de la 2 la 22, de 22 de ori mai mult, nu există în lume aşa ceva, îi depăşesc şi pe cămătari, nici cămătarii nu cred că nu au ratat asta”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea. 

După mandatul lui Victor Ponta, partidul a rămas cu şapte milioane de euro datorie. Trezorierul PSD spune aceasta a scăzut la finalul anului trecut cu „cel puţin 10-15%”.

În pofida datoriilor, contul central al PSD nu mai este blocat. „În momentul acesta nu avem nici o poprire asupra contului”, spune Marian Neacşu, secretar general PSD. 

PSD-iştii au plătit şi două treimi din sediul central, evaluat la 900.000 de euro. „Am trecut serios peste 60%. Ne apropiem din câte cunosc eu de 600.000 de euro”, spune Mircea Drăghici, trezorier PSD, potrivit Digi24.

Pentru că următoarele campanii sunt finanţate cu bani de la buget, PSD promite că va plăti datoriile istorice în anii următori.

„Datoriile pe care le avem deja şi luând în calcul ritmul pe care îl parcurgem de un an încoace de plată a datoriilor ar trebui să se stingă undeva într-o perioadă rezonabilă de doi ani, doi ani şi jumătate”, a precizat Mircea Drăghici, trezorier PSD. 

Potrivit statutului, cotizaţia unui membru PSD este de cel puţin un leu. Dintre filialele PSD, cea mai grea situaţie financiară o traversează organizaţia de la Bucureşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button