PSD a adus mineri în București, pentru a contracara protestele față de proiectul Roșia Montană

de:
10 sept. 2013
0 Afișari
PSD a adus mineri în București, pentru a contracara protestele față de proiectul Roșia Montană

Minerii, toți de la exploatarea Roșia Montană, au fost aduși în București, au fost cazați la Hotel Phoenicia din București, urmând, foarte probabil, să susțină și ei un protest pro- Roșia Montană în Piața Universității, scrie Sorina Matei, realizator de emisiuni la Romania TV, pe blogul personal, citând surse politice.

Minerii erau extrem de supărați de ceea ce exprimau protestatarii împotriva proiectului Roșia Montană, iar în acele zile, în Piața Universității se aflau între 1000 și 3000 de oameni.

Pentru că întâlnirea celor două tabere anti și pro- Roșia Montană putea foarte ușor degenera, imaginile cu mineriada din 13-15 iunie 1990 fiind vii în mintea multora, sub presiune maximă, s-a luat decizia ca autocarele cu mineri de la Roșia Montană să fie rapid trimise de unde au venit, susțin surse politice. Așadar, fără foarte multe explicații, minerii s-au întors în Roșia Montană.

50 de mineri din sindicatul Viitorul Mineritului de la Roşia Montană au fost în Capitală până joi, în timpul protestelor.

Cei 50 de oameni care doresc pornirea proiectului de minerit de la Roşia Montană au stat cu pancarte în faţa Ministrului Mediului, însă au plecat din Capitală joi, după ce au discutat cu autorităţile. Ei spun că, prin acest gest, au încercat evitarea unor conflicte.

„Sindicatul viitorului mineritului are autorizaţie de protest în faţă la ministerului Mediului pentru 50 de persoane. N-am avut nicio intenţie să mergem în piaţa Universităţii, noi ne-am prezentat în locul în care am solicitat auztorizaţie. Am convenit cu autorităţile şi cu jandarmii în contextul protestelor din ţară să nu rămânem”, a declarat pentru Realitatea TV CRISTIAN ALBU, lider al sindicatului „Viitorul Mineritului”.

Cookies