PS6: Trebuie să scăpăm de rable, avem aproape 55.000 de mașini mai vechi de 15 ani. Peste 600 de persoane s-au înscris în programul Rabla Local S6 în prima zi

01 aug. 2023
1660 afișări
PS6: Trebuie să scăpăm de rable, avem aproape 55.000 de mașini mai vechi de 15 ani. Peste 600 de persoane s-au înscris în programul Rabla Local S6 în prima zi
PS6: Trebuie să scăpăm de rable, avem aproape 55.000 de mașini mai vechi de 15 ani. Peste 600 de persoane s-au înscris în programul Rabla Local S6 în prima zi | Sursă foto: Facebook-PS6

Bucureștenii din S6 pot să se înscrie în programul Rabla Local și să dea mașinile vechi, pe care nu le mai folosesc, în schimbul unei sume de bani.

Doar în acest sector există zeci de mii de autoturisme ce au o vechime mai mare de 15 ani, anunță Primăria.

Peste 600 de bucureșteni din S6 s-au înscris în programul Rabla Local

Pentru a scăpa de rablele abandonate pe străzi, Primăria Sectorului 6 îi încurajează pe bucureșteni să se înscrie în cadrul programului „Rabla Local”.

Admnistrația publică a informat că, în evidențele fiscale deținute, sunt înregistrate un total de 54.766 autoturisme cu vechime mai mare de 15 ani.

Primăria a transmis:

Evident că dacă le utilizați, sunt în circulație și au toate documentele la zi, nu vă obligă nimeni să le dați la fier vechi.

Doar că, din păcate, multe dintre ele sunt abandonate pe domeniul public, blochează locurile de parcare și s-au transformat în focare de infecție și chiar în adăpost pentru cei fără locuință.

Astfel că, programul „Rabla Local” vine în sprijinul celor care nu mai folosesc aceste mașini și care doresc să scape de ele. Înscrierile au început din data de 31 iulie 2023, iar în primele 24 de ore, 625 de persoane din S6 și-au depus dosarele.

Banii nu trebuie să fie folosiți pentru cumpărarea unei noi mașini

Suma primită în urma casării rablei înscrise în program poate fi folosită pentru orice. Nu există obligația ca banii să fie utilizați pentru cumpărarea unui nou vehicul.

Singura condiție ce le este impusă oamenilor este ca, timp de 3 ani, să nu cumpere o mașină cu o normă de poluare mai mică de Euro 5.

Cei interesați se pot înscrie până la data de 31 august 2023. În cadrul programului Rabla Local – Sector 6 pot fi înscrise un total de 5.000 de mașini.

De asemenea, Primăria Sectorului 6 a anunțat că, în cazul în care vor fi depuse mai mult de 5.000 de cereri, va suplimenta locurile.

Suma primită pentru mașina casată este de 3.000 de lei, iar banii vor fi primiți:

  • În contul bancar,
  • Cash, de la casieria DGITL Sector 6.

Iată lista condițiilor pe care cetățenii din S6 trebuie să le îndeplinească pentru a se înscrie în programul Rabla Local:

  • Programul se adresează doar persoanelor fizice,
  • Să aibă domiciliul sau reședința în Sectorul 6, unde se află în evidențele fiscale mașina pentru care solicită finanțare,
  • Să dețină un autovehicul uzat, cu o vechime mai mare sau egală cu 15 ani și cu o normă de poluare EURO 3 sau mai mică. Mașina să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin 5 ani și să fie în evidențele fiscale ale Primăriei,
  • Să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local/de stat,
  • Să nu folosească mașina pentru a obține alte finanțări.

Din toamnă reîncepe ridicarea mașinilor abandonate

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat că, în ultimele luni, mașinile abandonate pe străzi nu au mai fost ridicate. Decizia a fost luată pentru a le permite bucureștenilor să se înscrie în programul Rabla Local. Cu toate astea, din toamnă, va reîncepe ridicarea vehiculelor abandonate:

Aproape 55.000 de autoturisme vechi. Mult. În ultimele luni nu le-am mai luat pe cele abandonate de pe spațiul public, tocmai ca proprietarii să poată accesa programul. Dar din toamnă, vom reîncepe ridicarea autoturismelor abandonate.

Cei care doresc să se înscrie o pot face accesând ACEST link. Toți pașii pe care trebuie să îi urmați pot fi văzuți AICI.

Cookies