PS6 ridică mașinile parcate neregulamentar. Cât trebuie să plătească bucureștenii ca să le recupereze din parcul auto de pe Strada Preciziei

28 feb. 2023
1781 afișări
PS6 ridică mașinile parcate neregulamentar. Cât trebuie să plătească bucureștenii ca să le recupereze din parcul auto de pe Strada Preciziei
PS6 ridică mașinile parcate neregulamentar. Cât trebuie să plătească bucureștenii ca să le recupereze din parcul auto de pe Strada Preciziei. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 (PS6) anunță că se ridică mașinile care sunt parcate neregulamentar. Autoritățile transmit că proprietarii mașinilor ridicate vor fi nevoiți să plătească anumite taxe pentru a le recupera.

PS6 ridică mașinile care sunt parcate neregulamentar

Primăria Sectorului 6 transmite, printr-o postare pe Facebook, că este responsabilă pentru activitatea de ridicare a mașinilor. Astfel, pentru a crește capacitatea de ridicare în întreg Sectorul, PS6 a achiziționat o macara.

Ciprian Ciucu, primarul PS6, declară că numărul de ridicări va crește semnificativ:

Având capacități noi, pe care le vom crește și mai mult, numărul de ridicări va crește. Acest serviciu este operat direct de către Primăria Sectorului 6, l-am eficientizat bugetar, nu mai apelăm la terţi.

De asemenea, există anumite taxe pe care proprietarii vehiculelor ridicate vor fi nevoiți să le plătească pentru a le recupera. Acestea vor fi duse la sediul ce se află pe strada Preciziei, numărul 24A:

  • în cazul în care autoturismul a fost ridicat pentru că punea în dificultate activitatea operatorilor de salubritate, a realizării lucrărilor de utilitate publică sau a intervențiilor în caz de urgență, proprietarii trebuie să plătească:
    • 350 de lei pentru autovehiculele mai mici de 5 tone,
    • 450 de lei pentru autovehiculele mai mari de 5 tone,
  • 500 de lei pentru autoturismele fără proprietar sau abandonate în zone care aparțin domeniului public sau privat,
  • 500 de lei în cazul în care mașina era parcată nepermis pe domeniul public, adică în stațiile STB, pe treceri de pietoni, pe spațiile verzi sau pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilități.
  • 150 de lei pentru fiecare zi în care autoturismul stă în parcul auto.

În Sectorul 3 se ridică mașinile abandonate de pe trotuare

Primăria Sectorului 3 anunță că Poliția Locală Sector 3 va continua acțiunile de ridicare a mașinilor abandonate pentru a se elibera locurile de parcare. Cu ajutorul acestei măsuri, au fost eliberate și multe trotuare pe care pietonii au acces cu ușurință.

De asemenea, organele legii continuă să identifice proprietarii acestor autoturisme, alături de acțiunile de somare.

Persoanele care observă astfel de situații sunt rugați să anunțe reprezentanții PS3 sau Poliția Locală Sector 3 direct pe pagina de Facebook sau să le semnaleze la numărul de telefon 021/9543.

În perioada 1 ianuarie – 14 februarie 2023, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au dat 204 de sancțiuni șoferilor. Acestea au fost aplicate pentru parcările neregulamentare care s-au făcut în Sectorul 3.

De asemenea, organele de poliție au întocmit 515 note de constatare în urma cărora se vor da amenzi contravenționale.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies