PS6: Peste 30 de locuri de joacă din sector au fost reamenajate. Mai urmează încă 10 până la sfârșitul anului

13 aug. 2023
680 afișări
PS6: Peste 30 de locuri de joacă din sector au fost reamenajate. Mai urmează încă 10 până la sfârșitul anului
PS6: Peste 30 de locuri de joacă din sector au fost reamenajate. Mai urmează încă 10 până la sfârșitul anului. Sursa foto: Facebook/ ADPDU Sector 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că au fost reamenajate peste 30 de locuri de joacă pentru copii. În plus, au fost create pumptrack-uri și skatepark-uri în sector.

Încă 10 locuri de joacă vor fi reamenajate până la sfârșitul anului

Primăria Sectorului 6 a transmis pe pagina de Facebook că, în perioada 2022 – 2023, au fost reamenajate 30 de locuri de joacă, care nu mai beneficiaseră de îmbunătățiri de peste 10 ani.

De asemenea, au fost create alte 10 spații de joacă noi, unele dintre ele având skatepark-uri și pumptrack-uri.

În acest moment, echipele Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 lucrează la restaurarea locurilor de joacă din curțile a 24 de grădinițe, precum și a spațiilor verzi.

Echipamentele și suprafețele din incinta unităților de învățământ nu mai fuseseră schimbate de peste 15 ani.
Spațiile dedicate copiilor, din Sectorul 6, au fost reamenajate la cele mai bune standarde, cu echipamente unice în București” a transmis PS6.
În plus, PS6 a anunțat că, până la finalul anului 2023, vor fi amenajate încă 10 spații de joacă de pe domeniul public.
Colegii de la ADPDU Sector 6 au prioritizat intervențiile conform anului în care locurile de joacă au beneficiat de amenajări. Este adevărat că unele care au fost refăcute în vara anului 2020 s-au degradat înainte de vreme. Și au nevoie acum de alte investiții.
În mod normal, investiții semnificative ar fi trebuit să se facă abia în 2025. Aceasta este durata de viață a unui tartan de calitate” a mai anunțat Primăria.

A fost montat un nou sistem „Kiss&Ride” în Sectorul 6

Sâmbătă, 12 august 2023, PS6 a anunțat că este gata un nou sistem „Kiss&Ride”, la Școala „Orizont”. Este al 6-lea ca număr.

Are o lungime de 80 de metri și pot opri, simultan, 15 mașini. Astfel, îmbarcarea și debarcarea copiilor se va face rapid și nu se va mai bloca strada.

Primăria Sectorului 6 a anunțat că, în total, vor fi 8 sisteme „Kiss&Ride” în sector.

Până la începutul anului școlar, urmează să mai fie făcute încă două culoare de îmbarcare/debarcare în alte două locații, anume:

  • La Școala 142 – Str. Azurului;
  • La Școala Regina Maria – Str. Apusului 71
 Te-ar putea interesa și:
Cookies