PS3 vs PMB în Piața Unirii, bătălia continuă. Robert Negoiță a început „gazoniada” acolo unde Primăria S3 a fost amendată pentru „lucrări fără autorizație și fără drept”

25 apr. 2023
3593 afișări
PS3 vs PMB în Piața Unirii, bătălia continuă. Robert Negoiță a început „gazoniada” acolo unde Primăria S3 a fost amendată pentru „lucrări fără autorizație și fără drept”
| Sursă foto: Facebook-Robert Negoiță

Robert Negoiță a anunțat ieri, 24 aprilie 2023, că a început amplasarea gazonului în spațiile verzi pe care le-a creat în centrul orașului, la Piața Unirii. Cu toate că PS3 a fost amendată de Primăria Capitalei pentru aceste lucrări efectuate fără aprobare, administrația le continuă, în loc să aducă zona la starea sa inițială așa cum i-sa cerut.

Robert Negoiță continuă lucrările de la Piața Unirii

În acest început de săptămână, în spațiile verzi create de Primăria Sectorului 3 la Piața Unirii au fost puse rulourile de gazon. Robert Negoiță a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe poze din centrul Capitalei, alături de următorul mesaj.

„Borduriada” de la Piața Unirii, acum și cu gazon.

S-au prins bine și mestecenii plantați recent pe spațiile verzi pe care le-am creat aici, iar cu gazonul rulou, centrul orașului nostru, centrul capitalei României începe să prindă viață. La propriu.

Era și cazul la ce dezastru era de ani de zile în această zonă. Ca să nu mai zic de betoanele care tronau arogant și sfidător față de toți cei care ne dorim un oraș verde, curat, civilizat. Ei, iată că acum am făcut și spații verzi, oaze împădurite și deja este mult mai bine.

Gazonul ce a fost pus la Piața Unirii
Gazonul ce a fost pus la Piața Unirii | Sursă foto: Facebook-Robert Negoiță

Primăria Sectorului 3 nu are dreptul de a efectua lucrări în această zonă. Mai mult decât atât, administrația publică nu are autorizație din partea PMB, zona respectivă fiind administrată de municipalitate.

În luna februarie a acestui an PS3 a fost amendată cu suma de 10.000. Pe lângă amendă, Poliția Locală a dispus atât oprirea lucrărilor, cât și aducerea amplasamentului la starea inițială. Cu toate astea lucrările sunt în desfășurare și la acest moment, iar locul nu a fost adus la stare de dinainte ce acestea.

Dalele de granit din fața magazinului Unirii, sparte de PS3

Pe lângă modificarea refugiilor pentru pietoni, amenajarea de spații verzi și plantarea unor copaci, PS3 a spart toate dalele de granit ce se aflau pe trotuarul din fața magazinului Unirii.

Respectivele dale fuseseră reparate în 2022 de către Primăria Municipiului București, după cum transmite HotNews.ro. În locul acestora au fost montate pavele de beton, cu toate că reprezentanții PMB nu și-au dat acordul pentru aceste lucrări.

Lucrările de refacere a pavajului de granit din fața magazinului Unirii, executate anul trecut, au costat 94.000 lei.

Cookies