PS3 își dorește să reamenajeze Splaiul Unirii, în zona dintre Bd. Mărășești și Calea Vitan. Proiectul prevede lărgirea trotuarelor și amenajarea unei piste de biciclete

21 apr. 2023
610 Afișari
PS3 își dorește să reamenajeze Splaiul Unirii, în zona dintre Bd. Mărășești și Calea Vitan. Proiectul prevede lărgirea trotuarelor și amenajarea unei piste de biciclete
PS3 își dorește să reamenajeze Splaiului Unirii, în zona dintre Bd. Mărășești și Calea Vitan. Proiectul prevede lărgirea trotuarelor și amenajarea unei piste de biciclete. Sursa foto: Agerpres

Primăria Sectorului 3 (PS3) își dorește să reamenajeze Splaiul Unirii, zona care se află între Bulevardul Mărășești și Calea Vitan, conform unui proiect care va fi supus aprobării de către Consiliul Local Sector 3 săptămâna viitoare. Investiția se ridică la o valoare de circa 30 de milioane de lei. Proiectul vizează lărgirea trotuarelor de pe malul râului, înverzirea lor și amenajarea de piste pentru biciclete.

PS3 vrea să reamenajeze Splaiul Unirii între Bd. Mărășești și Calea Vitan

Reprezentanții acestei instituții din București au transmis că în acea zonă nu există spații publice și nicio promenadă, așa cum ar fi normal:

Principalele probleme cu care se confruntă zona şi care justifică intervențiile din prezentul proiect, în ceea ce priveşte situația spațiilor publice se referă la lipsa spațiilor publice, a promenadelor şi a zonelor de loisir, precum și la suprafețele scăzute de spații verzi din lungul albiei râului Dâmboviţa.

Proiectul de arhitectură internaţional „Reclaiming the river” lansat de Primăria Sectorului 3 a Municipiului Bucureşti justifică prin nevoia de a îmbunătății calitatea spațiului public şi pietonal, nevoia de a creşte suprafețele cu spații verzi şi necesitatea sporirii atractivității Râului Dâmbovița în Municipiul București, ca vector al vieţii urbane, este explicat în anexele proiectului de hotărâre transmis de HotNews.ro.

PS3 își dorește lărgirea trotuarelor și o pistă pentru biciclete

Proiectul de hotărâre prevede, în principal, lărgirea trotuarelor prin ieșirea în consolă peste malurile Râului Dâmbovița pentru a crea mai mult spațiu pentru pista de biciclete și spații pietonale mai generoase.

Trotuarul actual are o lățime de 2,5 m, local fiind amenajate zone verzi cu lățime de 1,20 m, fiind micşorată zona pietonală la 1,30 m. Trotuarul nou format va avea o lățime de 2,00 metri şi va fi pozitionat spre cursul apei. Pista de biciclete are de asemenea 2,00 metri lăţime şi este poziționată adiacent zonei pietonale.

Suprafața trotuarului existent, rămasă descoperită, va fi spartă și înlocuită de spațiu verde. Astfel, zona carosabilă va fi desparțită de noul trotuar pietonal și de pista de biciclete printr-o barieră vegetală continuă.

Între carosabil și spațiul verde amenajat se vor monta borduri din beton. Pentru a împiedica producerea de accidente și de a minimiza riscul de cădere în albia Dâmboviței, la marginea trotuarului ieşit în consolă se propune o balustradă realizată din elemente metalice şi sticlă securizată”, se arată în textul proiectului.

Zona pietonală va fi lățită cu elemente prefabricate din beton armat cu lățimea de 4 metri. Toate aceste elemente prefabricate vor fi sprijinite pe o grindă din beton armat.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies