PS3 a făcut o acțiune de salubrizare și igienizare pe Bd. Unirii din București, zona Esplanada, la solicitarea Gărzii de Mediu. Primăria Capitalei, printre proprietarii parcelelor

11 apr. 2023
2021 Afișari
PS3 a făcut o acțiune de salubrizare și igienizare pe Bd. Unirii din București, zona Esplanada, la solicitarea Gărzii de Mediu. Primăria Capitalei, printre proprietarii parcelelor
PS3 a făcut o acțiune de salubrizare și igienizare pe Bd. Unirii din București, zona Esplanada, la solicitarea Gărzii de Mediu. Primăria Capitalei, printre proprietarii parcelelor. Sursa foto: Facebook/ Garda Națională de Mediu

Primăria Sectorului 3 a demarat o acțiune de salubrizare și igienizare în zona Esplanada de pe Bulevardul Unirii din București.

Robert Negoiță a anunțat, în urmă cu câteva ore, că acea zonă a fost curățată.

Cine sunt proprietarii din zona Esplanada a Sectorului 3

Din cauza deșeurilor abandonate ilegal pe terenul din zona Esplanada, Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, domnul Aurelian Păduraru, a dispus un control din partea Comisariatului Municipiului București.

Pe data de 11 aprilie 2023, au fost efectuate verificări pe amplasament și verificări ale documentelor din zona respectivă.

În cursul zilei de astăzi, 11.04.2023, o echipă de comisari coordonată de Comisarul Şef al Gărzii de Mediu Bucureşti a efectuat verificări pe amplasament şi ale documentelor de proprietate ale terenurilor din zona respectivă.” a anunțat Garda Națională de Mediu

În urma cercetătorilor, din extrasele de carte funciară, rezultă că proprietarii terenurilor/ parcelelor din zona Esplanada sunt:

  •  Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei
  •  Persoane fizice şi juridice (35 de parcele aflate în proprietate privată)
  •  Primăria Municipiului Bucureşti (10 parcele).

Poliția Locală a Sectorului 3 va monitoriza permanent zona respectivă

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au găsit deșeuri abandonate în mai multe locuri, motiv pentru care i-a cerut Primăriei Sectorului 3 să demareze o acțiune de salubrizare și igienizare a întregului amplasament.

Pe amplasament, comisarii GNM au constatat deşeuri abandonate în mai multe locuri (în special deşeuri din construcţii şi deşeuri de ambalaje), motiv pentru care, la solicitarea Gărzii Naţionale de Mediu, Primăria Sectorului 3 a demarat o amplă acţiune de salubrizare şi igienizare a întregului amplasament. (conform prevederilor din OU nr. 92/2021, privind regimul deşeurilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 17/2023, art. 22).” a mai adăugat Garda Națională de Mediu

Deșeurile abandonate au fost ridicate, vegetația spontană a fost curățată, zona a fost reamenajată și igienizată și urmează finalizarea lucrărilor.

De asemenea, a fost identificat și deținătorul autospecialelor garate ilegal în acea zonă și au fost dispuse măsuri de ridicare a acestora. După aceea, autospecialele au fost predate la societăți autorizate pentru dezafectarea/reciclarea vehiculelor scoase din uz.

Poliția Locală a Sectorului 3 va monitoriza permanent zona, după terminarea lucrărilor de igienizare și salubrizare.

Unitatea Teritorial Administrativă a Sectorului 3 va recupera costurile pentru curățarea terenurilor de la proprietarii acestora.

Te-ar putea interesa și:

Cookies