PS2 vrea să sterilizeze gratuit 500 de câini de rasă comună. Proiectul a fost pus în consultare publică

24 mart. 2023
92 Afișari
PS2 vrea să sterilizeze gratuit 500 de câini de rasă comună. Proiectul a fost pus în consultare publică
PS2 vrea să sterilizeze gratuit 500 de câini de rasă comună. Proiectul a fost pus în consultare publică. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 a pus în consultare publică un proiect de sterilizare gratuită a câinilor din sector.

Scopul proiectului este de a preveni înmulțirea necontrolată a rasei canine.

Numărul câinilor pe care PS2 vrea să-i sterilizeze

Primăria Sectorului 2 a postat pe Facebook un anunț referitor la faptul că își dorește să sterilizeze gratuit 500 de câini de rasă comună:

Vrem să sterilizăm GRATUIT 500 de câini de rasă comună, de pe raza Sectorului 2.”
De aceea, au pus în consultare publică proiectul ce vizează derularea unui program de sterilizare a maximum 500 de câini. Programul vizează atât câinii cu stăpân, cât și pe cei fără stăpân.
În acest sens, am pus în consultare publică un proiect de hotărâre ce vizează derularea unui program de identificare, înregistrare şi sterilizare a maximum 500 de câini de rasă comună, cu sau fără stâpân, de pe raza Sectorului 2.
Scopul acestui program este de a preveni înmulţirea necontrolată a populaţiei canine. Ne preocupă atât siguranţa cetăţenilor, cât şi bunăstarea animalelor.” a anunțat PS2

Care este bugetul alocat sterilizării câinilor

PS2 a spus că bugetul alocat programului de sterilizare al câinilor este estimat la 245.000 de lei. Acesta va fi suportat din bugetul local și se va folosi principiul „Primul venit, primul servit.”

Programul se va desfășura până la sfârșitul anului 2023, a mai spus primăria:

Prin acest program, care se va derula până la sfârşitul anului 2023, sperăm să reuşim să încurajăm adopţia, să prevenim abandonul animalelor şi să responsabilizăm iubitorii de animale.”

Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Sectorului 2.

Data pâna la care cei interesați pot trimite propuneri sau contestații este 13 aprilie 2023.

Proiectul de hotărâre, privind demararea acestui program de sterilizare, se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Sectorului 2. Până pe 13 aprilie 2023 cei interesaţi pot să transmită în scris propuneri, sugestii sau contestaţii la sediul instituţiei, Serviciul Registratură, sau pe e-mail la [email protected].”

Mai multe informații cu privire la proiect, găsiți AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies