PS2 vrea să cumpere un teren din apropierea Parcului Plumbuita, ca să extindă spațiul verde

11 mai 2023
1480 Afișari
PS2 vrea să cumpere un teren din apropierea Parcului Plumbuita, ca să extindă spațiul verde
PS2 vrea să cumpere un teren din apropierea Parcului Plumbuita, ca să extindă spațiul verde. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 (PS2) a anunțat că vrea să cumpere un teren de 200 de metri pătrați pentru ca sectorul să beneficieze de mai mult spațiu verde, acesta aflându-se în apropierea Parcului Plumbuita.

PS2 își dorește achiziționarea unui teren din apropierea Parcului Plumbuita

Primăria Sectorului 2 a anunțat, pe pagina de Facebook, că își dorește să extindă spațiul verde din apropierea Parcului Plumbuita.

Terenul pe care Primăria își dorește să-l achiziționeze se află pe strada Doamna Ghica nr. 1B, în proximitatea Parcului Plumbuita, între blocul din strada Doamna Ghica și gardul Palatului Ghica Tei.

În prezent, terenul se află în proprietate privată, iar proprietarul și-a exprimat oficial disponibilitatea de a-l vinde, a menționat Primăria.

Terenul face parte dintr-o zona protejată de reglementări urbanistice, fiind încadrat în subzona parc, unde sunt interzise orice intervenţii în afara celor de conservare a spaţiilor, construcţiilor şi plantaţiilor existente.

Proprietarul nu a putut să împrejmuiască terenul cu gard, astfel că acesta a ajuns să fie utilizat drept parcare neamenajată pentru riverani.

PS2 a solicitat acordul Consiliului General al Municipiului București pentru a intra în posesia terenului și pentru a-l achiziționa. De asemenea, instituția a cerut acordul pentru a trece terenul în administrarea ADP Sector 2, în vederea extinderii spațiului verde existent.

Cinci străzi din Sectorul 2 vor fi reabilitate

Cinci străzi din Sectorul 2 vor fi reabilitate și modernizate în urma aprobării proiectelor în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local. Administrația publică a transmis că prioritar este realizarea unor străzi sigure și civilizate pentru cetățeni.

Continuăm să investim în reabilitarea și modernizarea sistemului rutier pentru că vrem să asigurăm un grad ridicat de siguranță auto și pietonală, dar și să circulăm pe străzi civilizate, a declarat PS2.

Aceasta este lista străzilor pe care urmează să fie realizate lucrările:

  • Strada Chiristigiilor,
  • Strada Scheiul de Sus,
  • Aleea fără nume (Aflată între aleea Câmpul Moșilor și Șoseaua Mihai Bravu),
  • Strada Negustori,
  • Strada Plantelor.

Primăria a anunțat că în cadrul reabilitării și modernizării vor fi executate lucrări atât la partea carosabilă, cât și pentru pistele de biciclete, locurile de parcare și trotuare. Indicatoarele rutiere vor fi montate la loc după ce lucrările de construcție vor fi efectuate și finalizate.

Totodată, vor fi montate și noi indicatoare în zonele unde acestea nu mai sunt și vor fi efectuare lucrări de semnalizare și marcaje rutiere pe carosabil.

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile ce vor fi luate pentru o infrastructură rutieră sigură în aceste zone, transmite PS2.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies