PS2 are un buget de 10 milioane de lei pentru siguranța pietonilor. Vor fi montați stâlpișori, se vor reface marcajele, iar trecerile vor fi supraînălțate

21 mart. 2023
166 Afișari
PS2 are un buget de 10 milioane de lei pentru siguranța pietonilor. Vor fi montați stâlpișori, se vor reface marcajele, iar trecerile vor fi supraînălțate
PS2 are un buget de 10 milioane de lei pentru siguranța pietonilor. Vor fi montați stâlpișori, se vor reface marcajele, iar trecerile vor fi supraînălțate | Sursă foto: Captură Facebook-Primăria Sectorului 2

PS2 va aloca în 2023 un buget de 10 milioane de lei pentru siguranța pietonilor. Radu Mihaiu a anunțat că în perioada următoare vor fi realizate lucrări de amenajare a trotuarelor pentru a oferi pietonilor condiții sigure de deplasare.

PS2 investește 10 milioane de lei în siguranța pietonilor

Trotuarele din București sunt transformate de multe ori de către șoferi în parcări fără plată, chiar dacă acest lucru nu le mai permite pietonilor să circule în condiții de siguranță.

De multe ori, pe trotuar nu este lăsat suficient loc pentru a putea trece o mamă care are cu ea căruciorul copilului, astfel că oamenii trebuie să circule pe carosabil.

Acest lucru pune în pericol viețile bucureștenilor care nu au mașini sau care preferă să meargă pe jos.

Ne dorim ca pietonii să fie la adăpost de orice pericol, să poată traversa strada cu încredere și să meargă liniștiți pe trotuar fără să șteargă praful de pe mașinile parcate neregulamentar, a declarat edilul din Sectorul 2.

Pentru a remedia această problemă, Primăria Sectorului 2 a anunțat că va investii 10 milioane de lei în siguranța pietonilor în 2023. Banii vor fi folosiți pentru:

  • Refacerea marcajelor,
  • Instalarea de stâlpișori pe trotuare,
  • Supraînălțarea trecerilor de pietoni,
  • Alte lucrări.

Te-ar mai putea interesa și: 

„Zeci de kilometri de trotuare vor fi protejați fizic”

Una dintre străzile pe care urmează să fie efectuate astfel de lucrări este Matei Voievod. Radu Mihaiu a informat că aici urmează să fie montați stâlpișori de la un capăt la celălalt pentru a permite pietonilor să circule în condiții de siguranță.

Zeci de kilometri de trotuare vor fi protejați fizic anul acesta așa încât oamenii să poată merge și pe jos, a declarat primarul din S2.

Pe lângă asigurarea siguranței pietonilor, administrația publică încearcă să creeze și locuri de parcare pentru șoferi. Parcările sunt realizate prin sistematizarea străzilor, creare de sensuri unice, etc.

Un exemplu dat de către primar este strada Ardeleni, unde au fost realizate lucrări care să vizeze atât pietonii, cât și șoferii. În 2023, Primăria Sectorului 2 își propune să reorganizeze spațiul disponibil în 10 cartiere diferite.

Pe lângă aceste lucrări, Primăria are în plan să modernizeze mai mult de 70 de străzi aflate în aria administrată. Bugetul alocat pentru realizarea acestor lucrări este de circa 200 de milioane de lei.

Cookies