PS1 demarează un amplu proiect pentru realizarea de noi locuri de parcare de reședință. Clotilde Armand: Am început prin a demola garajele construite ilegal

22 iul. 2023
1201 Afișari
PS1 demarează un amplu proiect pentru realizarea de noi locuri de parcare de reședință. Clotilde Armand: Am început prin a demola garajele construite ilegal
PS1 demarează un amplu proiect pentru realizarea de noi locuri de parcare de reședință. Clotilde Armand: Am început prin a demola garajele construite ilegal | Sursă foto: Facebook-Clotilde Armand

Clotilde Armand a anunțat că a fost inițiat un amplu program prin care se dorește crearea de noi locuri de parcare de reședință în Sectorul 1. Acestea vor fi realizate în locul construcțiilor ilegale ridicate pe domeniul public.

Noi locuri de parcare de reședință în Sectorul 1

În perioada următoare, Primăria Sectorului 1 anunță că se va ocupa de realizarea de noi locuri de parcare de reședință pentru cetățeni. Clotilde Armand a informat că a fost inițiat un program amplu în acest sens.

Primul pas pentru realizarea locurilor de parcare este demolarea garajelor ce au fost construite ilegal:

Am început prin a demola zeci de garaje construite ilegal în centrul Capitalei. Nu doar că erau ridicate prin încălcarea legii, erau degradate și total inestetice, iar în multe cazuri erau folosite ca depozite de vechituri.

Vechile administrații locale nu au vrut să-i deranjeze pe proprietarii acestor garaje și au închis ochii la ocuparea ilegală a domeniului public de către aceste construcții. Asta în timp ce proprietarii de mașini căutau zeci de minute un loc de parcare.

Astfel că, după demolarea respectivelor garaje, terenurile au fost cadastrate, iar Primăria a început amenajarea noilor locuri de parcare și a spațiilor verzi aferente.

Unde se află primele locuri realizate în locul garajelor ilegale

După cum informează Clotilde Armand, primele parcări de reședință realizate pe terenul unde erau garaje se află în apropiere de:

  • Șoseaua Nicolae Titulescu,
  • Bulevardul Banu Manta.

Primăria a trasa deja locurile de parcare. Clotilde Armand transmite:

Pe Banu Manta, am demolat 12 garaje pline de resturi și am construit aproximativ 20 de locuri de parcare.

Un alt loc unde au fost realizate parcări este Intrarea Cojești. Aici existau 4 garaje ce au fost demolate, iar în locul lor au fost realizate 7 locuri de parcare pentru bucureștenii ce locuiesc în Sectorul 1.

Cookies