Chinezii vor să construiască o fabrică de papetărie în Sectorul 2, cu 500 de locuri de muncă noi

de:
23 oct. 2013
0 Afișari
Chinezii vor să construiască o fabrică de papetărie în Sectorul 2, cu 500 de locuri de muncă noi

În baza Protocolului de Cooperare recent încheiat, administraţiile celor două oraşe doresc să dezvolte şi să diversifice relaţiile in domeniul economic, comert, investitii, industrie, turism, cultura, educatie, stiinta si tehnologie, administratie, realizarea unor programe de infrastructură în beneficiul comunităţilor locale şi stabilirea unor contacte la nivelul autorităţilor locale şi al oamenilor de afaceri din cele două ţări. Investitorii chinezi vor fi incurajati sa dezvolte
afaceri în România, în timp ce oameni de afaceri români au totala deschidere a administraţiei locale a oraşului Yiwu de a expune şi comercializa brend-urile româneşti de renume în condiţii favorabile, urmând ca in baza protocolului semnat să beneficieze de facilităţile acordate de administraţia oraşului Yiwu.

Este de remarcat faptul că oraşul Yiwu are o vechime de peste 2000 de ani, devenind în prezent un oraş al viitorului, cotat la nivelul Chinei ca o platformă experimentală pentru reformă şi deschidere. Este un oraş cu o poziţie geografică favorabilă care are peste 2 milioane de locuitori şi se întinde pe o suprafaţă de 1000 kmp. Aici se află cele mai moderne fabrici experimentale şi este cel mai mare centru logistic din lume pentru expunerea şi comercializarea bunurilor de larg consum. Pentru a putea vizita întregul complex este necesar un an şi jumătate, timp de 8 ore pe zi, cu o staţionare de 3 minute la fiecare stand. Oraşul Yiwu organizează anual peste 100 de târguri, expoziţii şi conferinţe. Anul viitor va fi pusă în funcţiune calea ferată Shanghai – Yiwu care va permite deplasarea între cele două oraşe într-o oră.
Tot cu aceasta ocazie s-a convenit cu conducerea Companiei STAR GLORY din orasul Yiwu acordarea sprijinului necesar pentru construirea unei fabrici moderne de papetarie si produse de birotica in Sectorul 2 care va necesita peste 500 de noi locuri de munca si o investitie din partea companiei de peste 50 mil. Euro.

Cookies