ARHIVA B365

Cum a fost la a treia zi de proteste faţă de proiectul de la Roşia Montană FOTO și VIDEO

Calea Victoriei a fost blocată de aproximativ 400 de manifestanţi, care, sub pretextul faptului că pleacă spre case, au părăsit Piaţa 21 Decembrie, unde erau încadraţi de jandarmi, şi s-au îndreptat către Piaţa Revoluţiei.

Jandarmii au vrut să intre cu duba peste protestatari și le-a spus să părăsească caarosabilul, pentru că acțiunea lor constituie o infracțiune. Oamenii s-au întins pe jos, iar duba s-a retras, conform Casa Jurnalistului. Jurnalistii de la Casa Jurnalistului au realizat un filmulet de la protest.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei Georgian Enache a declarat pentru că protestatarii s-au aşezat pe carosabil, în zona magazinului Muzica, unde au fost din nou izolaţi.

Traficul de pe Calea Victoriei a fost deviat pe strada C.A. Rosetti.

Oamenii au protestat în zona fântânii, după ce duminică noaptea au blocat un sens de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, iar în noaptea următoare, Bulevardul Elisabeta, pe toată lăţimea.

Un cordon de jandarmi a blocat accesul participanţilor la protest pe stradă, din care o bandă este ocupată pentru desfăşurarea unor lucrări.

Ca şi în prima zi de protest, manifestanţii, printre care şi copii, au afişat steaguri tricolore şi bannere pe care scria „Jos sclavia”, „Ruşine!”, „Măi, măi, dragă Rovana/ Ia mâna de pe Roşia Montană”, „Ei, aur! Noi, cianură!”, „Nu faceţi ketchup din Roşia Montană!”. Cele aproximativ 1.000 de persoane care au protestat au scandat „Jos Băsescu!”, „Jos Ponta!”, „Ape curate, nu cianurate” şi „PDL – USL aceeaşi mizerie”.

Pe ritmuri melodiei „We will rock you” de la Queen, protestatarii au fredonat versurile „nooi nu vrem cia-nură”, informează Casa Jurnalistului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button