ARHIVA B365

Protestele violente din Capitală ne lasă fără turişti străini

Turoperatorii afirmă că violenţele din centrul Bucureştiului afectează imaginea turismului românesc într-un moment critic, când în Europa se desfăşoară târguri de turism unde se fac contracte şi se distribuie broşuri cu ofertele din acest an.

„Sunt acum la târgul de turism de la Stuttgart şi aici toată lumea ne întreabă ce se întâmplă în România. La fel s-a a fost şi ieri, la târgul de turism de la Viena. Aceste violenţe erau tot ce ne lipsea. Şi aşa avem o imagine negativă în Europa”, a spus Gheorghe Mărginean, proprietarul agenţiei de turism Karpaten, citat de Mediafax.

Numărul de turişti străini care vor veni în acest an în România va fi afectat oricum de degradarea situaţiei economice din mai multe state ale Uniunii Europene, crede Gheorghe Fodoreanu, proprietarul agenţiei de turism Invitation Romania Travel. Dacă la aceasta se adaugă şi violenţele din ultimele zile din Bucureşti, efectele negative se amplifică.

„Orice eveniment negativ public dintr-o ţară, de la gripa aviară la inundaţii, cutremur sau accident aviatic, imediat, dar absolut imediat, intră într-un barometru de apreciere a destinaţiei respective, cu efect negativ. Nimeni nu vrea să îşi facă vacanţa într-o destinaţie cu probleme de securitate”, a afirmat el.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Corina Martin, crede că dacă violenţele s-ar opri acum sau în cel mult câteva zile, scăderea numărului de turişti străini din acest an nu va depăşi 10%.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button