ARHIVA B365

Protestele continuă şi luni în centrul Capitalei. Ultraşii şi-au dat întâlnire diseară

„Cei mai aprigi dintre ultraşi – dinamovişti, stelişti, olteni ori bănăţeni – şi-au dat întâlnire din nou pentru această seară”, după ce, în ultimele două zile, au fost prezenţi la Universitate ori la Piaţa Unirii, scrie Prosport.

„Am mers acolo să protestăm împotriva legii 4, cea care nu ne mai lasă niciun drept pe stadioane. Dacă tot am ajuns, atunci nu puteam sta cu mâinile în sân, că nu suntem pensionari. Am manifestat şi noi cum am ştiut”, a spus un ultras pentru ProSport.

În urma protestelor violente de duminică, peste 240 de persoane au fost duse la poliţie. Mulţi dintre ei fac parte din galeriile echipelor de fotbal şi au antecedente.

Site-ul fanilor alb-roşii, dinamomania.net, publică un articol cu titlul „TARGET ATINS!” şi a cărui idee este aceea că ultraşii doar au dat semnalul, acum fiind rândul României majoritare ce să facă, scrie realitatea.net.

„Nu e necesar să fim ipocriţi, să ne delimităm de violenţele ultraşilor bucureşteni, să cerem manifestări paşnice, există destui atârnători s-o ceară în studiourile televiziunilor… aşa ar fi ideal probabil să se întâmple, dar ce mai poate fi ideal într-un stat paralizat de propria neputinţă!?, în care restul categoriilor sociale par prăbuşite într-o indolenţă cronică pentru tot restul societăţii, societate condusă în anii 90 de foştii activişti şi comunişti, şi ajunsă acum pe mâna unei specii noi de corcituri: foştii activişti-ospătari şi curvele lor, căpătuiţi peste noapte, societate condusă de camarila unui exponent de seamă a speciei noi creeate, camarila care conduce România prin asumări de răspundere, ca pe tarlaua copilariei lor sărăcăcioase, bazându-se pe o majoritate mincinoasă, neîncredinţată de votul populaţiei”, se arată în articolul menţionat.

„Pe acest fond, al unei Românii incapabile de reacţie, cu lume învrăjbită şi fără alternativă, a aparut din senin un weekend de ianuarie, în care o mână de „derbedei” şi de „golani”, de „pegra” societăţii în viziunea superficialităţii analiştilor de ocazie, a sorbitorilor de opinii expuse de idolul lor Gigi Becali – dimineaţa, prânz şi seara, au mişcat ceva. Un weekend de ianuarie care ar putea trezi ţara asta din letargie şi din propria indolenţă. Metodele pot fi asemuite, forţat, terorismului urban, pot fi combătute legal, pot fi considerate de nedorit, dar protestele violente nu sunt apanajul României, ele se ivesc în toate democraţiile care calcă strâmb, România a primit o palmă importantă de la o categorie hulită, şi neacceptată, uneori pe bună dreptate în actuala societate, categorie care însă era singura capabilă, în actuala conjunctură, să mişte ceva în conştientul acestei naţii, violenţa e doar un semnal, un semnal interzis, dar necesar într-o ţară bolnavă. Eu unul mulţumesc ultraşilor dinamovişti şi celorlalţi pentru învârtirea roţii, restul e treaba României majoritare, României fricoase, ascunsă şi fără targeturi… ultraşii au avut un target, l-au atins aşa cum procedează ei deobicei… dar l-au atins!!!”, se mai scrie pe dinamomania.net.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button