Proteste la Universitate, lăsate cu zeci de amenzi în valoare de 50.000 de lei. Trafic blocat în centrul Capitalei și oameni fără mască | VIDEO

29 oct. 2021
219 Afișari
Proteste la Universitate, lăsate cu zeci de amenzi în valoare de 50.000 de lei. Trafic blocat în centrul Capitalei și oameni fără mască | VIDEO

Protestele de joi seară de la Universitate s-au lăsat cu zeci de amenzi în valoare totală de 50.000 de lei, date de Jandarmerie. Mai mult, verificările vor continua prin clipurile video postate pe rețelele de socializare. Traficul a fost blocat aseară în centrul Capitalei, de oameni fără mască de protecție ce fluturau steaguri și pancarte.

Joi seară au avut loc noi proteste în București. Manifestația antivacciniștilor a avut loc în Piața Univeristății și s-a soldat cu amenzi serioase date de Jandarmeria București. S-a lăsat cu vreo 40 de amenzi în valoare totală de 50.000 de lei.

Oamenii nu au purtat mască și au protestat faţă de restricţiile impuse de autorităţi odată cu implementarea certificatului verde, cerând ca OMS să plece din țară, după ce Organizația Mondială a Sănătății a trimis un expert în țara noastră pentru a ajuta în criza medicală.

Proteste în București împotriva OMS și a certificatului verde

Jandarmeria Capitalei a transmis, într-un comunicat, că au fost date 40 de sancțiuni contravenționale după protestul de joi seara în București.

Conform acestora, manifestanţii au pătruns pe șosea şi au blocat traficul rutier în zonă. De asemenea, aceștia au fluturat steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje: „Libertate fără certificate”, „OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii – n.r.) afară din ţară„. Aceștia au scandat „Nu cedăm, nu ne vaccinăm”, „Unica soluţie, încă o revoluţie”, „Libertate”. Mai mult, George Simion, copreşedintele AUR, a fost prezent la manifestație și chiar a filmat evenimentul.

„În data de 28 octombrie, începând cu ora 20,00, în Piaţa Universităţii, s-a desfăşurat o adunare publică de protest iniţiată în mediul online, fără a întruni condiţiile impuse de Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare şi Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată”, arată un comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti (DGJMB).

Indentificarea protestatarilor continuă

Mai mult, acum se fac verificări pentru a descoperi, prin imaginile video, pe toți cei care au încălcat normele legale în vigoare şi aplicarea măsurilor care se impun în această perioadă în București, așa că sancțiunile probabil vor continua.

George Simion a postat de asemenea pe pagina sa de Facebook o serie de imagini video surprinse aseară la proteste.

Cookies