Proteste la Guvern faţă de lipsa de reacţie în situaţia din Gaza

de:
25 iul. 2014
1 Afișari
Proteste la Guvern faţă de lipsa de reacţie în situaţia din Gaza

Oamenii vor protesta pentru că, deşi 84 de persoane au fost repatriate, multe alte familii au rămas blocate în Gaza, întrucât statul israelian interzice ieşirea în afara graniţelor a soţilor sau a copiilor minori, scrie adevarul.ro.

Mai mult, protestul vizează „situaţia generală din Gaza, care se află de peste două săptămâni sub atacuri constante, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 650 de palestinieni, 80% dintre ei civili. Au fost atacate şase moschei, două spitale, un stadion de fotbal, plus cartiere întregi de locuinţe. Au fost ucişi copii cu brutalitate. Paramedicii au devenit ţintele lunetiştilor şi presa, care mai îndrăzneşte să transmită de la faţa locului, a pierdut jurnalişti de valoare”, se arată într-un comunicat emis de Centrul Cultural Islamic „Islamul Azi”.

În plus, protestatarii contestă şi condiţiile inumane în care sunt obligaţi să trăiască palestinienii. Peste 50.000 de oameni sunt gazduiţi în 44 de şcoli construite de ONU, iar numărul este în continuă creştere, din cauza atacurilor din ce în ce mai dese.

Cookies