PROTESTE ÎN TOATĂ ŢARA: Zeci de mii de oameni manifestează pentru un vot corect:Vrem alegeri libere!

de:
14 nov. 2014
0 Afișari
PROTESTE ÎN TOATĂ ŢARA: Zeci de mii de oameni manifestează pentru un vot corect:Vrem alegeri libere!

UPADTE ORA 22.00: Bucureştenii ieşiţi în stradă vineri seară s-au dus de la Guvern la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, unde huiduie, fluieră şi scandează, printre altele, „Hoţii!” şi „DNA!”. Manifestanţii, în număr de aproximativ două mii, au ajuns la sediul PSD în jurul orei 21.40. Circulaţia rutieră pe Şoseaua Kiseleff este blocată pe toate benzile.

UPDATE: Mitingul anti-Ponta de la Cluj-Napoca, la care au participat peste 10.000 de persoane, s-a încheiat

Mitingul de la Cluj-Napoca, la care au participat peste 10.000 de persoane s-a încheiat fără incidente, după aproximativ patru ore, timp în care manifestanţii au mers în marş prin oraş şi au scandat împotriva premierului Victor Ponta.

Mitingul s-a încheiat în jurul orei 21.30, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Piaţa Lucian Blaga, unde la finalul manifestaţiei traficul rutier a fost blocat în totalitate, timp de aproximativ 15 minute, scrie Mediafax. 

UPDATE: Aproape 1000 de persoane care manifestează vineri seară în Capitală au plecat din Piaţa Universităţii, în marş, spre Guvern, scandând „Demisia!” şi „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”. În jurul orei 19.50, manifestanţii au plecat din faţa Teatrului Naţional, pe trotuar, dar şi pe prima bandă de circulaţie. Coloana lor este încadrată de jandarmi.

Manifestanții au pancarte pe care scrie „Plagiatorul ne fură viitorul” şi „Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!”.

10.000 de persoane participă, vineri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor, acestea scandând ”Jos Ponta” şi având pancarte pe care scrie ”Ponta nu uita că Ardealul nu te vrea”, scrie Mediafax. 

Participanţii la miting s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje precum ”Ponta nu uita că Ardealul nu te vrea”, ”Victoraş eşti pe făraş”, ”Iohannis preşedinte, neamţul nu ne minte”, ”Guvernul trădării a pus capăt răbdării”, ”Nu alegem între candidaţi, ci între două lumi”, ”România nu uita, votul este arma ta”.

Oamenii scandează ”Jos Ponta”, ”Jos Ponta, jos/Că eşti un mincinos”, ”Poporul al treilea candidat”, ”Solidaritate”.

Cornel Vâlcu, unul dintre organizatorii manifestării, a declarat că scopul mitingului este multiplu şi se referă în primul rând la ce s-a întâmplat românilor din diaspora în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

”Mulţi români nu au putut să voteze în diaspora şi există riscul să se întâmple din nou în turul al doilea. Nu ne-au convins măsurile lui Ponta pentru turul al doilea. Protestul este unul al societăţii civile, în care ne spunem nemulţumirile”, a spus Vâlcu.

Acesta a citit ”Declaraţia de la Cluj”, în şapte puncte, în care se cere viitorului preşedinte al României şi întregii clase politice să îşi asume reforma clasei politice, respectarea separării puterilor în stat şi limitarea imunităţii demnitarilor exclusiv la declaraţii politice, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate şi a 6% pentru educaţie, oprirea defrişărilor ilegale, încetarea oricărui discurs separatist şi care instigă pe criterii rasiale şi de clasă.

”Aici sau peste hotare suntem cu toţii cetăţeni ai României, proiectul de ţară este al nostru, rămânem solidari şi atenţi la comportamentul clasei politice şi al decidenţilor. La 25 de ani de la revoluţia română reafirmăm valorile acesteia şi avertizăm că nu mai tolerăn nicio trădare a intereselor noastre legitime”, se mai arată în ”Declaraţia de la Cluj”.

Manifestanţii urmează să plece într-un marş pe străzile din centrul municipiului, până în cartierul Mărăşti, marşul urmând să se încheie în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.

Mitingul este autorizat să se desfăşoare până la ora 22.00.

Peste 300 de persoane, în majoritate tineri, manifestează vineri seară și în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru un vot corect în turul 2 al prezidenţialelor, dar şi împotriva premierului Victor Ponta, afişând pancarte cu mesaje ca „Am muncit pentru copiii noştri, vom vota pentru viitorul lor”.

Oamenii s-au adunat, începând de la ora 18.00, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, unde manifestează încadraţi de jandarmi.

Manifestanţii scandează „Jos, jos, jos! Premierul este mincinos!”, „Ghinion, ghinion! Ţara s-a trezit din somn”, „Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit”, „Ponta, nu uita, diaspora nu este a ta”, „PSD, doar corupţie” şi „Victor Ponta, nu uita, eşti mai rău ca Ebola”.

La protest au fost aduse steaguri şi pancarte cu mesaje precum: „Taxe şi accize fără număr. Dottore plagiatorul” şi „Am muncit pentru copiii noşti, vom vota pentru viitorul lor”.

Manifestaţii similare au loc, sâmbătă seară, în mai multe oraşe din ţară, printre care Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu şi Arad.

Arad: Aproximativ 1.000 de persoane, la un miting pentru alegeri libere şi anti-Ponta

Circa 1.000 de manifestanţi s-au adunat la ora 17.00, în faţa Casei Sindicatelor din centrul oraşului, iar o oră mai târziu au pornit în marş pe Bulevardul Revoluţiei, prin faţa Primăriei şi a Teatrului de Stat.

Oamenii au intonat imnul României, iar pe traseu au scandat lozinci atât pentru organizarea de alegeri libere, cât şi împotriva premierului Victor Ponta: „Veniţi cu noi în turul doi”, „Dacă vă pasă, nu staţi în casă”, „Vrem alegeri libere”, „Jos Ponta, Aradul nu te vrea”.

De asemenea, protestatarii au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje, precum: „Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse”, „Guvernul nesimţit, pe români i-a umilit”, „Jos PSD, jos Ponta”, „Veniţi cu noi să fim eroi în turul doi”.

Mai multe persoane au adus vuvuzele cu care fac zgomot în timpul marşului, iar alţi participanţi flutură steagurile României. Printre cei aproximativ 1.000 de manifestanţi se numără şi părinţi tineri cu bebeluşi în cărucioare, dar şi numeroşi studenţi şi pensionari.

Unul dintre organizatorii manifestării de la Arad, Vlad Botoş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că prin acest protest se cere Guvernului organizarea de alegeri libere, atât în ţară, cât şi în diaspora.

„Articolul 36 din Constituţie garantează dreptul la vot oricărui cetăţean român, dar cu toate acestea sora mea care este în Munchen a stat cinci ore la coadă şi nu a reuşit să voteze în primul tur, iar cumnata mea a stat şapte ore la Paris fără succes. Vrem ca acest protest să nu fie unul politizat, ci să fie un semnal de schimbare pentru întreaga clasă politică”, a declarat tânărul.

Manifestarea este organizată de Asociaţia A.R.A.D., fiind autorizată până la ora 21.00 şi supravegheată de jandarmi.

Aproape 1.000 de participanţi la un miting de susţinere a lui Victor Ponta la Alba Iulia

Aproape 1.000 de persoane, majoritatea membri ai PSD din mai multe localităţi ale judeţului Alba, au participat, vineri seară, la Alba Iulia, la un miting de susţinere a candidatului PSD Victor Ponta la Preşedinţie.

Participanţii s-au adunat, vineri, în jurul orei 16.00, în centrul municipiului Alba Iulia de unde au plecat într-un marş scandând lozinci de susţinere a candidatului PSD la preşedinţie Victor Ponta şi împotriva contracandidatului său Klaus Iohannis.

Oamenii, majoritatea membri PSD, unii dintre ei aduşi cu un autocar sau microbuze, au purtat steaguri tricolore, baloane şi haine roşii, dar şi pancarte cu mesaje precum: „Cu Iohannis şi cu Nuţi, scapă Băse toţi corupţii”, „Uniţi votăm Ponta preşedinte!”, „Iohannis, Tokes şi Băsescu – ghinion pentru România” sau „Cu Iohannis preşedinte, Băse merge înainte!”.

Participanţii au mărşăluit pe mai multe străzi ale municipiului fiind însoţiţi de maşini cu aparate de sonorizare care difuzau melodii patriotice şi îndemnuri electorale, mitingul încheindu-se în jurul orei 19.00.

Acţiunea a fost autorizată, fiind monitorizată pe tot parcursul acesteia de echipaje de jandarmi.

Cu o zi înainte, peste 1.200 de oameni au participat la Alba Iulia, la un miting organizat de ACL pentru susţinerea alegătorilor din diaspora şi împotriva lui Victor Ponta, trei dintre participanţi fiind îmbrăcaţi în personaje Disney: Pinocchio, Mickey Mouse şi Minnie Mouse.

Aproximativ o mie de persoane, la mitinguri pro şi anti-Victor Ponta şi la Craiova

Aproximativ o mie de persoane au participat, vineri seară, la Craiova, la mitinguri pro şi anti-Victor Ponta, manifestaţiile având loc la o distanţă de aproximativ 200 de metri, iar jandarmii intervenind pentru ca protestatarii să nu se întâlnească.

Peste 500 de persoane, susţinători ai lui Victor Ponta, s-au adunat, vineri seară, în piaţa Mihai Viteazul din Craiova, unde au scandat „Ponta preşedinte”.

La o distanţă de aproximativ 200 de metri, pe Strada Unirii, prin care se face accesul în piaţa Mihai Viteazul, alţi aproximativ 600 de oameni au participat la un miting de susţinere a lui Klaus Iohannis. Oamenii au cântat Imnul naţional şi au scandat „Jos comuniştii”, „Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze”, „Ponta, hoţie, PSD sărăcie”.

Jandarmii au intervenit şi au format cordoane pentru ca cele două tabere să nu se întâlnească, în total aproape 200 de forţe de ordine fiind mobilizate pe Calea Unirii, între cele două grupuri de susţinători. La un moment dat, unii protestatari au încercat să forţeze cordonul jandarmilor, însă protestele s-au încheiat fără incidente.

 Mitinguri pro şi anti Ponta la Galaţi

Peste 3.000 de membri ai PSD, UNPR şi PC au participat, vineri seară, la Galaţi, la un marş electoral organizat pentru susţinerea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, în timp ce peste 300 de gălăţeni participă la un marş de solidaritate cu românii din diaspora scandând lozinci anti-Ponta.

Peste 3.000 de membri ai PSD, UNPR şi PC au participat, vineri seară, la Galaţi, la un marş electoral organizat pentru susţinerea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, transmite corespondentul MEDIAFAX

Cookies