ARHIVA B365

PROTESTE în stradă, la Târgu Secuiesc, după arestarea extremistului maghiar

Sute de oameni au ieşit în stradă la Târgu Secuiesc ca să îşi arate susţinerea faţă de extremistul arestat pentru că voia să detoneze o bombă de Ziua Naţională a României. Oamenii au făcut scandal şi au fost violenţi cu jurnaliştii. Protestatarii spun ca activitatea nationalista a lui Istvan Beke nu este un motiv suficient pentru ca el sa ajunga dupa gratii. Dar procurorii DIICOT sustin ca au probe care arata ca suspectul stia sa faca o telecomanda prin care sa actioneze de la distanta un dispozitiv exploziv si detinea o cantitate mare de materiale pirotehnice.

„Pana acum a fost libertate si acum este terorism” si „vrem adevarul”, au stricat localnicii, potrivit stirileprotv.ro.

Sute de oameni din Targu Secuiesc s-au strans miercuri dupa amiaza in centrul localitatii ca sa protesteze. Sunt suparati ca Istvan Beke, om de afaceri din zona, a fost arestat pentru ca planuia sa detoneze un dispozitiv exploziv, in timpul paradei de 1 decembrie.

„Un om superb, un tata superb, a pastrat traditiile lui, traditiile maghiare, a organizat evenimente culturale, nimic altceva. Om periculos, asta e o gluma bombastica”, spune o vecina.

Oamenii nu cred ca Beke ar fi putut sa puna la cale un atentat terorist. Si tatal sau ii ia apararea.

„Nu este adevarat, nu e capabil sa faca asemenea daune comunitati in care traieste si poporului din care este”, spune si Erno Beke, tatal suspectului.

Procurorii DIICOT au descoperit că bărbatul plănuise totul de câteva luni. El urma să amplaseze bomba într-un coş de gunoi şi să o detoneze din magazinul pe care îl are în apropiere. Atacul din Ziua Naţională ar fi fost primul şi cel mai mic din tot planul. Beke Istvan era conştient că poate fi interceptat, aşa că în conversaţii folosea cuvinte codificate.

În locuinţa extremistului au fost găsite 200 de obiecte explozive şi un dispozitiv de detonare de la distanţă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button